Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Recenzie: The Artist

Recenzie: The Artist

video_youtube

Oare cine s-ar fi asteptat ca un film mut sa castige atat de multe premii in 2012, anul care ar trebui sa ne bombardeze cu efecte speciale si roboti super inteligenti. Probabil nimeni si tocmai de aceea multa lume a ramas socata la decernarea premiile Bafta si la Globurile de Aur. Asta pentru ca minunatul film a castigat cam tot ce se putea castiga si sunt convinsa ca nu va pleca cu mana goala nici de la decernarea premiile Oscar. Iar daca astepti sa vezi daca va castiga si un Oscar inainte sa-l vizionezi, trebuie sa stii ca astepti degeaba, filmul este must-see fara discutii.

Cu o poveste usor simpla si foarte bine pusa in scena, The Artist iti rapeste atentia inca din primele secunde si reuseste sa te tina prins in film pana la final. De altfel finalul este cel care te obliga parca sa vezi filmul inca o data.

Detaliile sunt exceptionale, scanteia dintre cei doi actori, decaderea unui mare actor de film mut in favoarea noului val de actori tineri, imaginile incredibil de bine construite si mai presus de tot, dialogurile putine si amuzante fac din film o adevarata capodopera.

Nu este obligatoriu sa-ti placa filmul mut ca sa poti afirma despre The Artist ca detine acel ceva, ce te tintuieste in scaun si te face sa dai din picioare.

Dar am uitat sa va spun efectiv povestea filmului. Un artist pe nume George Valentin, dupa o cariera formidabila in lumea filmului mut este dat la o parte de catre noul val de actori tineri si in principiu de aceasta domnisoara fascinanta Peppy Miller, care ii rapeste faima cu magia dansului si jocului ei actoricesc. Acesta din urma intra intr-o depresie crunta, despresie care il duce aproape de sinucidere. Este salvat insa chiar de minunata Peppy Miller, care a facut o pasiune pentru el.

Fara sa ma repet, vreau doar sa adaug ca filmul este compus din micute scene fascinante de iubire, pasiune, depresie, pierdere de sine si regasire. Atat de bine puse in scena incat abia astept sa-l revad cu prima ocazie.

Va recomand filmul si va rog sa fiti atenti, cuminti si sa zambiti constant pentru ca George Valentin simte, asta pentru ca atunci cand vorbele lipsesc, sentimentele iau locul lor.

  • Data lansare in Romania: 24 februarie 2012

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus