Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Recomandare cinema – California Dreamin’

Recomandare cinema – California Dreamin’

„California dreamin’ (nesfarsit)”

De ce sa-l vezi?

  • Pentru ca a castigat premiul Un certain regard la Festivalul de Film de la Cannes 2007.
  • Pentru ca este primul si ultimul lungmetraj al lui Cristian Nemescu. Regizorul a decedat anul trecut intr-un accident rutier, la doar 27 de ani.
  • Pentru ca a fost „propunerea cinematografica cea mai puternica, cea mai vie si cea mai libera” dintre toate filmele pe care le-a vizionat timp de 10 zile juriul sectiunii Un certain regard de la Cannes.
  • Ca sa vezi cat de „nesfarsit” este ultimul film al lui Cristian Nemescu. In momentul disparitiei regizorului, se lucra la montarea productiei. Producatorii filmului au decis sa nu intervina in montajul initial al regizorului si sa prezinte filmul la Cannes in stadiu neterminat. Desi initial era in pericol de a fi descalificat, juriul a decis dupa vizionare sa acorde filmului romanesc marele premiu al sectiunii Un certain regard.
  • Pentru distributie: Armand Assante, un veteran al cinematografiei mondiale, Razvan Vasilescu, unul dintre cei mai apreciati actori romani, Maria Dinulescu si Andi Vasluianu – 2 dintre cei mai talentati tineri actori romani.

Cu cine sa-l vezi?

Iubitul, prietenii, parintii, de una singura… Nu conteaza compania, important este sa-l vezi, pentru ca este una dintre capodoperele cinematografiei romanesti.

Citeste mai multe despre „california dreamin'”

Citeste mai multe despre Cristian Nemescu

Citeste mai multe despre Cannes 2007

Site oficial: www.californiadreaminnesfarsit.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus