Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Recomandare spectacol: One man show-ul VIS cu Dan Puric

Recomandare spectacol: One man show-ul VIS cu Dan Puric

O noua reprezentatie a spectacolul VIS, one man show-ul lui Dan Puric, va avea loc joi, 4 februarie 2010, de la orele 19:30, la Sala Rapsodia.

In viziunea lui Dan Puric, gestul devine cuvantator, mai mult decat un simplu accent indicator si intaritor al sensului salvat. Limbajul gestic descopera mai nemijlocit decat cel discursiv taina „cuvantului facut trup”. Spectacolul se bazeaza pe sinteza unor diferite mijloace de expresie scenica – dans clasic si modern, step, pantomima, teatru gestual, insertii de lumina si sunete alternand cu taceri pline de tensiune. Constructia spectacolului cunoaste un „crescendo” comic, liric si dramatic, de la umorul subtil si generos al unor povesti si gaguri, la „peripetii” inspirate din lumea western-ului si a thriller-ului, care culmineaza cu tensiunea incendiara a unui moment coregrafic si nu numai coregrafic, avand fundal sonor piesa „Adagio”, de Albinoni.

Interpretul este pe rand cowboy, pianist, mafiot, victima a comunismului si puscarias, Don Juan sufocat de adoratoare etc. Actorul nu intrupeaza doar personajul central al povestilor sale, ci sugereaza permanent si reactiile „partenerilor”, fie ei politisti, gangsteri, dirijori de orchestra, o spectatoare indragostita de „solist”, ba chiar si un cal de „rodeo”.

Unul dintre momentele cele mai spumoase este acela cand actorul ne prezinta o poveste de dragoste, cu iluziile, cautarile, indoielile si abisul despartirilor, totul fiind infatisat doar cu aportul mainilor, mereu frematatoare, mereu expresive si marturisitoare.

  • Relatii si rezervari bilete: zilnic, intre orele 11-18, la telefon 021/315.89.80 si 0734.540.593 – Sala Rapsodia (Str. Lipscani, nr. 53)
  • Biletele au preturi cuprinse intre 20 si 40 lei.
  • www.passe-partoutdp.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus