Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Regele Tangoului de Salon, la Bucuresti

Regele Tangoului de Salon, la Bucuresti


Pablo Garcia
, unul din cei mai mari dansatori de Tango Salon ai momentului, cunoscut si sub numele de “Regele Tangoului de Salon”, soseste la Bucuresti in perioada 11-13 mai 2012, la invitatia “Tangotangent”.

Pablo Garcia este exponentul tinerei generatii de dansatori formati la cea mai importanta scoala de Tango clasic de Salon din Buenos Aires, Argentina, condusa de fratii Osvaldo si Miguel Angel Zotto. Pablo este aplaudat pe scenele lumii atat in spectacolele sustinute ca solist al companiei “Tangox2” din Buenos Aires, cat si prin participarile sale la numeroase festivaluri internationale de renume, precum “Festivalul International de Tango de la Sitges” (Spania), Festivalul “Tango con las Estrellas” (Buenos Aires) sau “Congresul International de Tango de la Florianopolis” (Brazilia) pentru a enumera doar cateva.

Maestru recunoscut pentru performanta sa scenica, precizia miscarii si subtilitatea stilului, Pablo Garcia a devenit extrem de popular in Europa in tari precum Italia, Olanda, Marea Britanie, Portugalia, Cipru, dar si in Statele Unite, Brazilia, Canada si China pentru abilitatea sa unica de a transmite intr-un timp foarte scurt arta tangoului iubitorilor acestui dans, indiferent de varsta sau ocupatie. In prezent, artistul isi desfasoara activitatea in cadrul scolilor de tango cu traditie din Europa (precum cele din Italia – Roma, Como, Calabria, Napoli, Milano, Perugia, Modena, a celor din Londra, Amsterdam sau Barcelona) dar si in Brazilia, Statele Unite si Asia.

Pe parcursul celor 3 zile pe care le va petrece la Bucuresti, Pablo Garcia va fi oaspetele unuia din cele mai indragite evenimente de gen din Romania, “Tango Gente”, fiind invitat pentru a sarbatori alaturi de organizatori si de toti iubitorii de tango, cea de-a X-a editie a acestei manifestari deja traditionale in peisajul tangoului romanesc.

“Sunt incantat sa revin in Romania unde am avut placerea sa dansez pentru prima data in 2009 tot la invitatia “Tangotangent” – o colaborare de inalt nivel profesional. Astept cu nerabdare sa retraiesc emotia profunda pe care am avut-o simtind spiritul latin al romanilor, frumusetea si gratia femeilor din Romania, precum si dragostea lor pentru dans. Timp de trei zile vreau sa impartasesc participantilor la acest eveniment aniversar, pasiunea mea pentru Tango!”, a declarat Pablo Garcia.

In cadrul evenimentului vor avea loc 6 seminarii speciale, dedicate atat barbatilor care vor putea deprinde de la maestrul argentinian tainele condusului in tango, cat si cuplurilor, carora organizatorii le-au rezervat 3 seminarii adresate dansatorilor de nivel mediu si avansat.

  • Serile vor fi dedicate magiei tangoului. Vineri, 11 mai, va fi organizata o sesiune de practica pentru participanti, urmand ca in serile de sambata, 12 mai, si, duminica, 13 mai, sa se desfasoare doua seri de milonga traditionale in locatii din Centrul Vechi din Bucuresti, avandu-l ca oaspete de onoare pe maestrul Pablo Garcia si care vor fi deschise publicului larg.

Programul evenimentului si informatii cu privire la inscrieri si locatii se pot gasi pe site-ul www.gotan.ro. Mai multe detalii despre Pablo Garcia si Tangotangent pot fi gasite pe www.pablogarciatango.com, pe pagina sa de facebook, precum si pe www.tangotangent.ro sau www.milonga.ro.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns