Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Respira cu Bass Battle & Nicole

Respira cu Bass Battle & Nicole

Despre Bass Battle:

  • Proiectul Bass Battle a fost initiat de Bogdan Diaconeasa in noiembrie 2008.
  • Membru fondator si basist al trupei Dutevino, Bogdan si-a dorit un proiect solo, in care piesele sa se concentreze exclusiv pe bass. Asa a aparut piesa The Happy Sad.
  • Prima prestatie live a proiectului Bass Battle apare in vara anului 2010, intr-un concert sustinut alaturi de Yelllow si Dutevino, in cadrul evenimentului Dutevino Mix Night.
  • La inceputul anului 2011 Bass Battle lanseaza piesa Be my girlfriend, o colaborare cu Vicky RED. Piesa a fost bine primita de catre site-urile de specialitate (basstheworld.com, notreble.com, forbassplayersonly.com, etc) si de catre fanii muzicii de gen.
  • In toamna anului 2011, Bass Battle este declarat castigatorului concursului Dracula Bass, primul festival dedicat instrumentului chitara bass in Romania.
  • In prezent, activitatea Bass Battle este impartita pe 2 planuri: cel de live looping, in cadrul careia se pregateste un program solo de 30-45 de minute de bass pentru cluburi si productia de piese precum Breathe sau Be my girlfriend.
     

Breathe“ este cel mai nou single lansat de Bass Battle in colaborare cu Nicole: „Intr-un context muzical in care suntem adesea sufocati, noi am ales sa aducem o gura de aer proaspat pe care publicul iubitor de muzica buna si de sunetul bass-ului sa-l poata respira“.

Bass Battle are in vizor ceea ce muzicienii numesc live looping performance, mai exact inregistrarea si redarea de sunete in timp real, un proiect bazat pe chitara bass, in care piesele sunt compuse din linii de bass suprapuse, bass-ul in sine fiind vocea principala.

„Breathe“, o piesa facuta in colaborare cu Nicole (voce), este cea mai complexa piesa marca Bass Battle, prima piesa in care artistul a ales sa nu se mai limiteze la un singur instrument.
„Totul a inceput intr-o seara, la o bere ca toate povestile de succes. Nicole mi-a dat sa ascult ceva tras de ea si mi-a placut mult. Eram cu piesa intr-o forma destul de avansata, i-am propus sa incerce sa lucreze pe ea si de aici lucrurile au evoluat destul de rapid. Am inregistrat vocea, am mixat, masterizat si am lansat piesa la radio“, a declarat Bogdan Diaconeasa, initiatorului proiectului Bass Battle.

„Breathe“ se afla in heavy roation la Radio Guerrilla, iar fanii Bass Battle o pot vota in „top show“.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns