Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Revista „Femeia.” şi L’Oréal Paris lansează în luna aprilie un proiect media inedit!

Revista „Femeia.” şi L’Oréal Paris lansează în luna aprilie un proiect media inedit!

Care a fost criteriul de selecţie? 

Sinceră să fiu, nu ştiu sau nu-mi amintesc. A fost totul aşa de rapid, aproape că nici nu ne-am dezmeticit. Ţin minte că ne-a chemat şeful de echipă în biroul directorului. Când am ajuns, domnul Tomescu le mulţumea colegelor noastre, iar când a ajuns la noi, ne-a spus că noi am fost selectate să apărem pe coperta revistei „Femeia“. A fost o surpriză atât de mare, încât n-am mai reţinut multe amănunte. 

Şedinţa foto a avut loc în ziua respectivă? 

Nu, ne-a anunţat că va veni peste o săptămână să facem poze. Ne-a dat o singură indicaţie: să ne îmbrăcăm cât mai colorat. 

Eraţi îmbrăcate în halate şi aveaţi căşti de protecţie. De ce? 

Lucram într-un atelier mic de strungărie. Aveam un strung micuţ la care făceam „bijuteriile“ pentru nave. Noi am făcut toate piunezele care capitonau uşile navei „Mihai Viteazul“, vaporul lui Ceauşescu. Halatul era echipamentul din atelier, cască nu purtam, dar atunci a fost necesară pentru protecţia nostră în port. Erau macarale peste tot şi nimeni nu avea voie să se fâţâie pe acolo fără un echipament de protecţie adecvat. Am făcut vreo 6-7 fotografii, în port, pe navă, în diverse locaţii. Cred că a durat o oră şi ceva. 

Cum a fost când a apărut revista?

Am devenit vedetele Olteniţei, toată lumea vorbea despre noi. A fost evenimentul oraşului.

Acum apăreţi din nou pe coperta revistei „Femeia.“, ce sentiment vă încearcă? 

Să am atât de mult noroc încât să apar de două ori în viaţă pe coperta aceleiaşi reviste mi se pare o minune de la Dumnezeu şi o mare onoare. 

Cum a fost experienţa de data asta? 

Cu totul şi cu totul diferită. Atunci m-am fardat singură – puţin ruj roşu, un pic de fard pe pleoape –, am venit cu hainele mele şi singura indicaţie de la fotograf a fost să zâmbesc. Acum, am avut parte de un adevărat răsfăţ, cu make-up realizat de un artist, chiar de Alexandru Abagiu, make-up artist oficial L’Oréal Paris. Deşi mie îmi place foarte mult roşu, el mi-a recomandat nuanţele de ruj Color Riche care se potrivesc cel mai bine tenului meu. Sunt şi foarte emoţionată, alături de mine stă acum fiica mea, care atunci avea numai opt luni, iar azi este o femeie frumoasă, de care sunt tare mândră. Mulţumesc, m-am simţit extraordinar, mi-aţi făcut cadou o zi minunată. Mulţumesc L’Oréal Paris şi revistei „Femeia.“!

Fotograful copertei „Femeia.“ este Marius Bărăgan.

 

L’Oréal Paris, alături de revista FEMEIA, a iniţiat refacerea parţială a ediţiei de acum 30 de ani a singurei reviste de frumuseţe care exista atunci şi există şi astăzi pentru a le spune tuturor mamelor din România că sunt frumoase, indiferent de vârstă.

Lansată pentru prima oară în România în 1876, cu un an înainte de proclamarea independenţei României, revista „Femeia.” promovează continuu pasiunea pentru frumuseţe şi stare de bine a femeilor.

Povestea de viaţă a doamnei Pătraşcu, reîntoarsă pe coperta revistei „Femeia.” după 30 de ani, este plină de emoţie şi de bucuria reîntâlnirii cu spiritul mereu proaspăt al revistei.

QR code-ul de pe copertă redă în imagini filmul acestei întâlniri emoţionante cu echipele L’Oréal Paris şi „Femeia.”.

Editia de aprilie a revistei „Femeia.” este disponibilă la orice punct de difuzare a presei începând cu data de 17 martie.

Vezi cum a început povestea #Redescoperă Frumuseţea AICI.  

Acum 30 de ani, doamna Emilia Toropoc, azi Pătraşcu, a fost vedetă alături de colega sa pe coperta revistei „Femeia“, iar azi este din nou pe coperata aceleiaşi reviste, însă alături de fiica ei, Ioana Cristea. 

L’Oréal Paris şi revista „Femeia.“ i-au lansat Ioanei, fiica doamnei Toropoc, o provocare: să o ajute pe mama ei să redescopere frumuseţea prin puterea rujurilor Color Riche şi să devină amândouă vedetele copertei revistei. Momentul nu a fost ales întâmplător: istoria legendarului ruj Color Riche începea acum 30 de ani, când mama Ioanei apărea pe coperta revistei „Femeia“, iar Ioana sărbătoreşte în acest an aceeaşi vârstă. 

În 1984, într-o zi însorită, S. Tomescu, fotograf al revistei „Femeia“, făcea o vizită de lucru pe şantierul naval Olteniţa. Nu căuta cadre pentru ilustraţiile articolelor, ci femei simple, frumoase, muncitoare pe acest şantier, care să devină pentru o lună vedetele revistei, iar pentru o viaţă vedetele micii lor comunităţi. 

Aşa s-a făcut că Emilia Toropoc a fost chemată în biroul directorului împreună cu colega sa de echipă şi au fost selectate dintre multe alte femei care lucrau pe şantier. Pentru a simţi mai bine parfumul acelor vremuri, doamna Toropoc ne-a dezvăluit câteva dintre sentimentele trăite atunci şi acum. 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus