Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Rihanna – Good Girl Gone Bad

Rihanna – Good Girl Gone Bad

„Good Girl Gone Bad este cel de-al treilea album solo in limba engleza lansat de catre Rihanna. La scrierea si producerea lui, au participat Timbaland si Justin Timberlake. Cantareata spune despre titlul albumului ca reflecta diferenta dintre fosta Rihanna si cea noua.

„Good Girl Gone Bad” a primit recenzii pozitive din partea criticilor, fiind descris ca „un album care urmeaza tendintele pop ale muzicii din anul 2007”. Din punctul de vedere al vanzarilor, albumul a avut peste 2 milioane de exemplare vandute pe plan mondial.

La editia din 2008 a premiilor Grammy, Rihanna a castigat premiul pentru Best Rap Sung Collaboration, pentru single-ul „Umbrella”.

Rihanna s-a nascut in Saint Michael, Barbados. La 15 ani, unul dintre prietenii ei a prezentat-o producatorului american Evan Rogers, care a ajutat-o pe Rihanna sa inregistreze un material in limba engleza. Mai multe exemplare ale acestuia au fost trimise unor case de discuri. Un exemplar a ajuns la rapper-ul Jay-Z, care a indrumat-o pe tanara cantareata spre un contract cu Def Jam Records.

Albumul de debut al Rihannei, „Music of the Sun”, a fost lansat pe data de 30 august 2005 si adopta genurile R&B si dancehall, cu influente specifice zonei Caraibelor. Single-urile „Pon de Replay”, „If It’s Lovin’ That You Want” si „Let Me” au propulsat albumul pana pe locul 10 in topul Billboard 200.

La mai putin de opt luni de la debut, Rihanna a revenit pe piata muzicala cu „A Girl Like Me”. Influentat de genuri muzicale precum R&B, pop, dance-pop si reggae, albumul a fost inregistrat pe perioada promovarii albumului de debut al artistei, in principal seara, dupa terminarea activitatilor de promovare.

Albumul a debutat pe pozitia a cincea in topul Billboard 200, avand peste 115.000 exemplare vandute in prima saptamana de la lansare, aproape dublul vanzarilor albumului de debut al Rihannei. Pe plan mondial, „A girl like me” a fost vandut in 200.000 de copii in prima saptamana, obtinand discul de platina.

  • Sursa: www.umusic.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus