Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Rimelul a implinit 100 de ani

Rimelul a implinit 100 de ani

Unul din articolele indispensabile din trusa de machiaj, rimelul, a implinit oficial 100 de ani. Rimelul este insa mult mai "vechi". Acesta era folosit in Egiptul Antic, dar avea un scop diferit de cel de azi. Rimelul era foarte popular in randul barbatilor si al femeilor, care credeau, in Egiptul Antic ca le-ar proteja sufletul de spiritele rele si de energiile negative.

  • Ce machiaj se potriveste zodiei tale?

In timpuri mai apropiate de prezent, la inceputul secolului al XIX-lea, femeile europene au inceput sa se intereseze tot mai mult de produsele cosmetice. Chimistul Eugene Rimmel a realizat atunci o substanta neagra de care se freca o pensula umeda cu care se faceau apoi genele. Ca urmare a succesului produsului, numele chimistului francez a intrat in limbajul curent si a devenit numele oficial al… rimelului.

  • 20 de greseli ce-ti stirbesc frumusetea

In ceea ce priveste rimelul modern, acesta a fost creat in 1913 de chimistul T.L. Williams pentru sora sa Mabel. Era facut din praf de carbon amestecat cu vaselina de petrol. Produsul a fost un succes, iar Williams a inceput sa-l vandă prin posta. Firma sa, Maybelline, s-a transformat in principala companie de produse cosmetice si a fost prima care a produl un rimel in tub.

Initial consumatorii obisnuiau sa umezeasca o pensula si o frecau de o pastila de rimel pentru ca mai apoi s-o aplice pe gene. Tubul modern si periuta aplicatoare nu au aparut decat in anul 1957, cand au fost introduse pe piata de către femeia de afaceri Helena Rubinstein.

Afla toate secretele rimelului si invata cele cateva trucuri care-ti maresc ochii //www.femeia.ro/frumusete/machiaj-si-cosmetica/trucuri-care-ti-maresc-ochii-2118526.

Comments

comments

Leave a Reply