Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Robert De Niro va fi presedintele juriului la Festivalul de la Cannes

Robert De Niro va fi presedintele juriului la Festivalul de la Cannes

Actorul Robert De Niro va fi presedintele juriului la Festivalul de Film de la Cannes din 11-22 mai 2011, informeaza lefigaro.fr. „E o ocazie unica pentru mine, deoarece este vorba despre cele mai bune filme de la cel mai bun festival din lume”, a declarat actorul american. „Deoarece am fost de doua ori presedinte al juriului, in anii ’80, stiu ca nu va fi o sarcina usoara nici pentru mine, nici pentru prietenii mei jurati”, a mai spus actorul in varsta de 67 de ani.

Gilles Jacob si Thierry Fremaux, presedintele si, respectiv, delegatul general al festivalului de la Cannes au declarat la randul lor: „Robert De Niro a intrat in istoria Festivalului de la Cannes cu prima lui aparitie, in «Taxi Driver», care a castigat Palme d’Or, in 1976”.

In 2010, juriul Festivalului de Film de la Cannes a fost prezidat de catre regizorul Tim Burton. In 2008, presedintele juriului a fost actorul Sean Penn.

  • Robert De Niro, actor, regizor si producator, este unul dintre cei mai talentati si mai influenti cineasti din toate timpurile. A jucat in peste 70 de filme si a castigat de-a lungul carierei 8 Globuri de Aur si 2 premii Oscar – unul pentru rolul din „Nasul: Partea II” (1975), celalalt pentru „Raging Bull” (1981)
  • A facut multe alte roluri memorabile, in special sub bagheta regizorala a lui Martin Scorsese, in filme precum „Taxi Driver” (1976), „Goodfellas” (1990) si „Casino” (1995).
  • Este unul dintre fondatorii Festivalului International de Film Tribecca de la New York, infiintat in 2002 pentru a revitaliza viata sociala si economia din Manhattan dupa atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001 si pentru a promova New York-ul pe harta centrelor cinematografice internationale.

Sursa: www.mediafax.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus