Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Roger Waters, spectacol incredibil la Bucuresti

Roger Waters, spectacol incredibil la Bucuresti

Legendarul muzician Roger Waters a adunat peste 50.000 de spectatori la un show incredibil la Bucuresti, in care a combinat muzica live cu proiectii si efecte vizuale, decoruri grandioase si efecte pirotehnice, toate prezentate in umbra unui "zid" de aproximativ 150 de metri lungime si 12 metri inaltime.

Spectacolul a debutat cu un puternic joc de artificii, un avion a planat pe deasupra spectatorilor si s-a prabusit pe scena, iar povestea lui Roger Waters, in varsta de 70 de ani, unul din fondatori legendarei trupe Pink Floyd, a inceput cu "In The Flesh".

Spectacolul a fost materializarea povestilor pe care le stiau bunici si parinti, din discurile scapate dincolo de Cortina de Fier, care acum 30 de ani faceau senzatie si se vindeau pe sub mana, pe casete audio.

Spectacolul este povestea lui Pink, tanarul ramas fara tatal ucis in razboi, ridiculizat si abuzat de profesori, de societate, autoizolat de familia sa destramata si autorul unui dureros esec in casatorie. Toate acestea au fost traduse de Pink Floyd printr-un simbol deosebit de puternic: un zid nesfarsit si sufocant.

Povestea continua cu "The Thin Ice", melodie care reprezinta tinerete lui Pink, viitorul star rock, megaloman si cuprins de alienare, apoi una dintre cele mai asteptate piese ale show-ului: "Another Brick in the Wall". Mesajul acestei capodopere, emblematica pentru opera rock "The Wall" (1979) a celor de la Pink Floyd, a fost transmis in cele trei sectiuni binecunoscute – "Reminiscing", "Education" si "Drugs", strecurate intre episoadele conceptului. Roger Waters, insotit de un cor de 15 copii romani, a interpretat melodia acompaniat de aplauzele publicului.

Piesa "The Happiest Days of Our Lives" a adus si proiectia "I Believe", in timpul careia multimea s-a transformat intr-un public tacut de cinema. Severul profesor, care i-a marcat copilaria lui Pink si isi batea joc de poemele sale, a aparut sub forma unei papusi gigantice, care i-a fixat pe spectatori cu ochii sai rosii, cosmar incheiat cu piesa "We don’t need no education".

"Buna seara, Bucuresti! Bine ati venit! Sunt foarte fericit sa ma aflu aici!", a spus Roger Waters in limba romana. "As vrea sa multumesc copiilor din cor, pe care va invit sa ii aplaudati. Sunt copii din Bucuresti, pe care i-am vazut azi prima data", a mai spus artistul, multumindu-le copiilor care l-au acompaniat la melodia "Another Brick in the Wall".

Ultima melodie a primei parti a concertului a fost "Goodbye, cruel world", dupa care zidul a fost ridicat in totalitate, acoperind scena. Cea de-a doua parte a spectacolului a inceput cu minunata "Hey You", urmata de "Is There Anybody Out There?" si prima caramida a cazut din zid. Ultimele piese au fost "Waiting for the Worms", "Stop", "The Trial" si "Outside the Wall" insotite de asemenea de imagini pe zidul show-ului si de daramarea zidului construit in fata scenei.

La final, Roger Waters a multumit publicului, spunand ca nu va uita prima experienta traita la Bucuresti.

"Multumesc, Bucuresti! Acest concert a insemnat foarte mult pentru mine. Ati fost un public extraordinar!‘, a spus artistul inainte de a parasi scena.

Cateva imagini din concert poti vedea aici:
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus