Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > S-a lansat campania "Si eu traiesc sanatos!"

S-a lansat campania "Si eu traiesc sanatos!"


Fundatia PRAIS
lanseaza pentru urmatorii 5 ani Miscarea Nationala „Si eu traiesc sanatos!”SETS, o campanie care are ca obiective prevenirea obezitatii infantile la copiii cu varsta pana la 12 ani si promovarea unui stil de viata sanatos in randul familiilor. In premiera, aceasta problematica va fi tratata holistic in cadrul Consiliului stiintific al Miscarii SETS, care reuneste medici reputati, pedagogi, psihologi si sportivi olimpici.

Articolele de specialitate arata ca in prezent, 1 din 7 copii din Uniunea Europeana sunt supraponderali sau obezi. Statisticile sunt ingrijoratoare: acesti copii vor avea o sanatate precara, iar calitatea vietii lor va fi redusa. In Romania, prevalenta obezitatii este de sub 10%, iar nivelul activitatilor fizice este mult sub media europeana: 19% dintre romani fac miscare in mod regulat, media europeana fiind de 27%.

In acest context, miscarea din Romania se aliniaza metodologiilor programelor europene reunite in cadrul European Epode Network – EEN. Aceste proiecte se deruleaza in 4 tari UE: Franta, Spania, Belgia, Grecia, in 275 de orase fiind angrenati pana acum peste 4.000.000 de copii, precum si in Mexic.

Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS a declarat: „Tinta miscarii Si eu traiesc sanatos! pentru acest an scolar este de 50.000 de elevi din ciclul primar, cu varste intre 9 si 12 ani din 180 de scoli din Bucuresti, 1.200 profesori, 200.000 de parinti si rude. In urmatorii 5 ani, vom atinge in mediul scolar 250.000 elevi, 6.000 profesori si 1.000.000 membri de familie, la care se vor adauga, prin portalul www.sets.ro si comunicarea publica, peste 3 milioane de cetateni, inclusiv copii”.

Toti elevii vor primi gratuit cate o carte educationala – doua volume diferite editate pentru doi ani scolari. Cartile promoveaza beneficiile exercitiilor fizice zilnice si alimentatia echilibrata, sporturile olimpice – valori si modele de urmat. Invatatorii si parintii vor fi informati direct, iar in scoli se vor derula lectii deschise sustinute de lideri de opinie.

Cluburile SETS – Miscare si Distractie sunt un nou concept de activare ludica a elevilor din scoli. Ele vor fi organizate voluntar de catre elevi, sub coordonarea invatatorilor, si vor mobiliza mii de elevi in activitati fizice placute, dupa scoala.

Evaluarea impactului miscarii se va face pe baza consultarii prin chestionare a elevilor, parintilor, cadrelor didactice, iar rezultatele vor fi facute publice.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus