Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Scandalos

Scandalos

Clubul de noapte El Morocco, New York City, 1959. Un barbat mititel de statura se plimba la bratul unei femei superbe. O haina de blana pana in pamant este data garderobierei. Se aprinde un chibrit, apoi o tigara. Curge bautura. Se serveste caviarul. Vocea unei cantarete rasuna sub lumina reflectoarelor.

Dupa o noapte petrecuta in oras, celebrul autor Truman Capote citeste un scurt articol ascuns in paginile ziarului „The New York Times” din 16 noiembrie 1959, cu titlul: „Fermier bogat, trei membri ai familiei sale injunghiati”. Momentul schimbarii din viata lui Capote marcheaza inceputul unei calatorii fascinante timp de sase ani, care a culminat cu capodopera autorului, cartea „In Cold Blood”.

„Scandalos” urmareste calatoria primejdioasa in care se angajeaza Truman Capote (Toby Jones), in cautarea maretiei artistice, atunci cand pleaca in Kansas pentru a investiga uciderea brutala a familiei Clutter. Este însotit in calatoria de prietena sa de o viata, romanciera – castigatoare a premiului Pulitzer, Nelle Harper Lee (Sandra Bullock).

Cu o distributie spectaculoasa, „Scandalos” propune un tablou cinematografic unic, care o aduce sub lumina reflectoarelor pe Gwyneth Paltrow, in rolul senzualei cantarete Kitty Dean, o prezenta incantatoare pentru o audienta formata din adevarate stele de cinema: Sigourney Weaver, Hope Davis si Isabella Rossellini.

Dupa stabilirea scenariului, cineastii au petrecut un an pentru a gasi locatiile, ceea ce a implicat si vizitarea unor inchisori si a adevaratei case a familiei Clutter din Holcomb. „Este foarte aproape de ceea ce a fost la vremea aceea”, isi aminteste regizorul. „A fost proprietatea a trei familii in ultimii 40 de ani. Cel care locuieste acum acolo a fost foarte dragut si m-a dus la subsol. Mi-a aratat o pata de pe perete si mi-a spus: <Vezi semnul acela rosu? Acela este sangele lui Herb Clutter>.”

  • Actorul britanic Daniel Craig a mai jucat in filmul lui Steven Spielberg „Munchen”, film nominalizat la Premiul Oscar, precum si in „Drumul spre pierzanie” si „Sylvia”, alaturi de Gwyneth Paltrow. Craig si-a dovedit talentul actoricesc atunci cand a fost ales sa joace in rolul James Bond in ultimul episod al seriei, „Casino Royale”.
  • Toby Jones a trebuit sa invete si cum sa se comporte precum Capote. „Aveam o banda care mi-a dat cateva repere pentru felul in care mergea el”, spune Jones. Vocea (despre care Gore Vidal spunea ca este „Cum ar vorbi o varza de Brussels daca ar putea vorbi!”) a solicitat asa un efort pentru realizare incat Jones o pastra si atunci cand camerele de filmat erau inchise, doar ca sa nu o piarda.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus