Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Scene de dans celebre

Scene de dans celebre

Dirty dancing

Titlu original: Dirty dancing
Data aparitiei: 1987

Un film plin de dans si de emotie, care i-a facut celebri pe Jennifer GREY si Patrick SWAYZE. “Dirty Dancing” a fost turnat in luna octombrie, cand frunzele deja isi schimbaseara culoarea. Asa ca cele care apar in film sunt de fapt vopsite; daca te uiti cu atentie la unele cadre, chiar poti observa cate una care a scapat nevopsita.

DIN CULISE:

  • In scena exercitiilor din lac, cand Patrick si Jennifer se antreneaza, actorii sunt filmati de departe pentru ca erau vineti de frig.
  • Dansul din scena de dragoste a fost aceeasi cu cea de la teste; initial, nu trebuia sa fie in film.
  • Neprevazute in scenariu au fost si scena in care cei doi exerseaza si ea rade pentru ca e gadilata si scena in care se antreneaza si se tarasc pe podea unul spre celalalt.

Cantand in ploaie

Titlu original: Singin’ in the Rain
Data aparitiei: 1952

Veselul Gene KELLY si neuitatul plesnit al apei de pe strada in pasi de dans…

DIN CULISE:
Cand a dansat pe melodia ce da titlul filmului, Gene avea febra 39 de grade, iar apa lovita de el cu picioarele era combinata cu lapte, pentru a avea mai multa consistenta. Din cauza asta, costumul din lana a lui Gene Kelly s-a miscorat…

Masca lui Zorro

Titlu original: The mask of Zorro
Data aparitiei: 1998

O Catherine ZETA-JONES cuceritoare si focoasa, un Antonio BANDERAS mai misterios, dar la fel de cuceritor ca in “Desperado”. Se spune ca dansul interpretat de Catherine pentru rolul Elenei din film i-a cam sucit mintile lui Michael DOUGLAS. De aici pana la casatorie, nu a mai fost decat un pas…

Febra de sambata seara

Titlu original: Saturday Night Fever
Data aparitiei: 1977

John TRAVOLTA, costumul alb, muzica, dansul… Ne-am indragostit de miscarile perfecte ale lui Travolta, tanar si cu frizura perfect geluita, care apoi si-a mai aratat talentele de dansator in alte doua filme de succes, “Grease” si “Staying alive”. Pe toata perioada filmarilor la “Saturday Night Fever”, actorul a alergat zilnic cate un kilometru si a exersat cate trei ore pe zi in sala de dans.

Parfum de femeie


Titlu original:
Scent of a Woman
Data aparitiei: 1992

Al PACINO a fost rasplatit cu un premiu Oscar pentru interpretarea exceptionala a ofiterului orb Frank Slade. Scena tangoului din restaurant, el – un domn de moda veche, ea – o tanara domnisoara, nu are cum sa nu te emotioneze.

Rain Man

Titlu original: Rain Main
Data aparitiei: 1988

Dustin HOFFMAN si Tom CRUISE dansand impreuna… Mai tii minte cum il invata Tom pe Dustin – in film, fratele lui mai mare si autist – sa danseze blues? Magnifica scena!

DIN CULISE:

  • Jack NICHOLSON si Robert DE NIRO au refuzat oferta de a-l juca pe autistul Raymond.

Sunetul muzicii

Titlu original: The Sound of Music

Data aparitiei:
1965

Christopher PLUMMER si Julie ANDREWS, tineri si frumosi. Lui Christopher Plummer nu i-a placut deloc sa lucreze la acest film, pe care il numea “The Sound of Mucus”, iar a filma cu Julie Andrews i se parea ca si cum “ai fi fost lovit de o mare felicitare de Ziua Indragostitilor”. Cu toate acestea, dansul dintre cei doi actori emana dragoste “prin toti porii”.

Chicago

  • Titlu original: Chicago
  • Data aparitiei: 2002

Catherine ZETAJONES nu a folosit dubluri la niciun dans si a insistat sa se tunda scurt, pentru ca parul sa nu-i vina peste fata in timpul miscarilor si lumea sa creada ca n-ar dansa ea.
Richard GERE a facut trei luni cursuri de step, iar scenele din film in care danseaza au fost turnate in jumatate de zi.
Renee ZELLWEGER nu cantase si nu dansase in niciun film, dar a facut-o atat de bine in “Chicago”, incat a primit un premiu Globul de Aur si o nominalizare la Oscarurile din 2003.

Zorba grecul

Titlu original: Alexis Zorbas (Zorba the greek)
Data aparitie: 1964

Dansul lui Anthony QUINN a intrat in istoria cinematografiei. De fapt, zorba se danseaza mult mai rapid decat se vede in film, dar din cauza ca Anthony Quinn avusese un picior rupt, el a fost nevoit sa faca miscarile foarte lent.

Comments

comments

Leave a Reply