Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Carte > Secretele din bucataria restaurantelor

Secretele din bucataria restaurantelor

Scriitoarea Imogen Edwards – Jones a dezvaluit secretele din bucataria restaurantelor, in cartea ei "Restaurant Babylon", unde acesta prezinta cateva lucruri pe care orice client trebuie sa le cunoasca atunci cand merg la restaurant.

Potrivit scriitoarei, consumatorii "neavizati" vor comanda intotdeauna ofertele speciale ale restaurantelor, nestiind ca acestea reprezinta mancarea de care bucatarii – sefi vor sa scape cat mai repede.

Un alt subiect dezvaluit este ceal al vinului. Clientii nu vor comanda cea mai ieftina sticla de vin ci a doua sticla de vin in ordinea pretului crescator, nestiind ca "strategia" este bine cunoscuta de catre reprezentantii restaurantelor. Ultimele vinuri din lista sunt mereu cele mai proaste. Putini stiu ca vinul din sticlele pe jumatate consumate va fi vandut a doua zi la pahar.

Bucatarii gusta cu din mancare cu o singura lingurita

De asemenea, clientii trebuie sa fie constienti ca orice mancare ar comanda din meniu va contine saliva bucatarului – sef.

Bucatarii folosesc o singura lingurita pentru a gusta din fiecare farfurie care urmeaza sa fie servita, totodata, acestia folosind saliva pentru a lipi ornamentele pe farfurie.

"Bucatarii gusta mancarea, orneaza si rearanjeaza ingredientele, astfel incat farfuria sa arate minunat la final. Cum altfel ar putea ca acea petala de trandafir violet sa ramane intacta pe farfuria ta?
", spune Imogen Edwards-Jones, in cartea sa.

  • Alimente "sanatoase" care iti saboteaza dieta

Nu comanda pizza, supe si mancaruri vegetariene. Astfel de mancaruri costa foarte putin pentru a fi preparate, dar sunt vandute la preturi foarte mari.

Nota de plata trebuie foarte bine verificata, multi dintre angajatii restaurantelor strecurand elemente care nu au fost comandate de catre clienti, dar introduse pentru a creste profitul localului.

Totodata, ea precizeaza ca este o intreaga "arta" atunci cand se aloca o masa la un restaurant. Astfel, femeile frumoase si vedetele primesc intotdeauna locurile cele mai bune, in timp ce "rusii obezi si oamenii de afaceri chinezi" primesc mesele cele mai retrase din restaurant.


Lasă un răspuns

Sus