Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Sfaturi de parenting de la Jada Pinkett Smith

Sfaturi de parenting de la Jada Pinkett Smith

In revista americana Cookie, sotia actorului Will Smith vorbeste despre cum reuseste sa fie actrita de succes, sotie fidela si mama a trei copiii. Casnicia ei dureaza de aproape 11 ani si niciodata nu a dat vreun semn ca ar fi in impas. Cei doi se iubesc, apar peste tot impreuna si sunt numai zambete cand pozeaza alaturi de cei trei copii ai lor.

Iata cateva dintre regulile de parenting pe care actrita le dezvaluie in revista Cookie:

1. Mesele se iau in familie. „La micul dejun si la pranz, nu suntem intotdeauna impreuna, dar cina este sfanta si reuneste toata familia”.

2. Accepta ajutorul celor din jur. „Sunt norocoasa ca exista multe persoane in viata mea care ma ajuta. Mama mea are grija de copii atunci cand calatoresc fara ei.”

3. Beti apa. „Le spun mereu copiilor: <Aveti de baut trei sticle cu apa pe zi. Apoi, puteti bea ce vreti. Trebuie sa ne mentinem in forma, pentru ca avem multe de facut in viata!”

4. Respecta-le „teritoriul”. „Daca nu intri abuziv in spatiul copiilor tai, ii inveti sa devina responsabili pentru deciziile pe care le iau si sa-si asume greselile. Daca este camera lor, atunci ar trebui sa fie liberi sa faca ce vor cu ea. Trebuie sa le oferi libertate de a fi ei insisi”.

5. Respecta-i ca sa te respecte. „Incerc sa nu ma las condusa de ego si de ceea ce imi doresc eu sa faca. Le respect deciziile si ma astept sa fiu la randul meu respectata de catre ei”.

6. Educatia spirituala este foarte importanta. „In zilele de duminica, toata familia merge la biserica. In plus, studiem impreuna istoria religiilor, citind din Biblie, din texte hinduse, iudaice, Kabbalah…”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus