Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Şi tu vrei sa existe printese ”plus size” in filmele Disney?

Şi tu vrei sa existe printese ”plus size” in filmele Disney?

O tânără din Farmville, SUA, a creat o petiţie online prin care le cere celor de la Disney să creeze personaje noi, care să reflecte mai bine realitatea. Jewel cere în petiţia sa, intitulată foarte sugestiv "Make Plus-Size Princesses in Disney Movies", prinţese de talie diferită. Aurora, Cenuşăreasa, Belle, Albă-ca-Zăpada, toate prinţesele pe care le cunoaştem din filmele animate Disney au în comun aceeaşi trăsătură: o siluetă ireală!

Am creat această petiţie pentru că sunt o tânără plus size şi cunosc multe fete şi femei cu aceeaşi siluetă care au probleme cu încrederea în sine şi au nevoie de un personaj pozitiv plus size în media” a motivat Jewel hotărârea sa de a începe o petiţie. ”Studiile au demonstrat că încrederea în sine a unui copil este corelată cu reprezentările din media. Este extrem de dificil să găseşti un personaj feminin  plus” a adăugat aceasta.

Noi susţinem opinia tinerei americance (o voce care vorbeşte pentru femeile din toată lumea) care a intuit foarte bine o problemă delicată cu care societatea încă se confruntă. Singura prinţesă plus size este Fiona, din filmul animat Shrek, produs de studiourile DreamWorks, din cauză că s-a transformat în ogru. În revistele de modă au început să apară şi siluete plus size, mai aproape de standardele reale de frumuseţe, de ce nu ar fi la fel şi în filmele pentru copii?

Petiţia a strâns deja peste 10 mii de semnături şi intuim că vor fi strânse şi mai multe! Rămâne de văzut, însă, care va fi reacţia celor de la Disney.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus