Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Sibiul a primit 3 stele in Ghidul Verde Michelin

Sibiul a primit 3 stele in Ghidul Verde Michelin


Klaus Iohannis, primarului Sibiului, a anuntat ca orasul Sibiu este singurul oras din Romania care a primit pana acum trei stele in Ghidul Verde Michelin.

Acesta declara: „Cel mai mult imi place la acest ghid ca este independent. Daca imi planific un concediu, incerc sa imi cumpar ghidul si locul in care ajung e chiar asa cum e descris”.

Ghidul Verde Michelin pentru Romania este un ghid turistic independent care a fost lansat in 2011, la Bucuresti, in cadrului evenimentului Targul de carte Bookfest.

Sibiul a fost nominalizat in doua sectiune : Idei pentru weekend si sectiunea unui tur esential al Romaniei.

Klaus Iohannis a explicat mai bine ce reprezinta aceste stele: „In clasificarile Michelin o stea inseamna ca merita sa te abati putin din drum ca sa vezi locul respectiv, doua stele inseamna ca e bine sa te abati din drum ca sa vezi locul respectiv, iar trei stele inseamna ca trebuie sa iti faci un drum extra pentru a vedea locatia respectiva. Un oras de trei stele este o locatie care trebuie neaparat vazuta”.

Alte obiective turisitce care au primit punctaj maxim din parte Ghidului Verde Michelin au fost: Maramuresul, manastirile Buconiva, Delta Dunarii, Transfagarasanul, Dragomirna, Horezu si Prejmerul.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus