Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Silueta in forma de para, benefica sanatatii

Silueta in forma de para, benefica sanatatii

 

Persoanele ale căror siluete sunt în formă de pară sunt mai sănătoase în comparaţie cu persoanele cu siluete în formă de măr. Silueta în formă de pară înseamnă un posterior mare şi o talie mai mică, iar femeile care au aeasta forma a trupului sunt mai sănătoase decât persoanele cu talie grosă şi şolduri fine.

Semnalmentele anatomice ale oamenilor sunt un indicator util pentru evaluarea stării de sănătate, iar concluzii de dată recentă ar putea aduce inclusiv schimbări în tabelele cu Indicele de Masă Corporală (IMC), şi implicit o nouă formulă pentru raportul dintre înălţime şi greutate. Actualele tabele la IMC au fost realizate în 1970, dar realitatea nu este tocmai în deplin acord cu datele acestora.

Marea problemă este că IMC nu face diferenţa dintre grăsime şi muşchi, iar din acest motiv unii dintre atleţii profesionişti, de exemplu, sunt automat incluşi în categoria persoanelor obeze.

Un indicator cu adevart util pentru măsurarea stării de sănătate este circumferinţa taliei. Acest indicator este considerat unul important, întrucât grăsimile care se depun în zona stomacului sunt deosebit de dăunătoare. Ele produc derivaţi chimici mai periculoşi şi se află mai aproape de organele vitale din corp în comparaţie cu grăsimile de pe fese, şolduri şi coapse. Formula ideală pare să fie corelarea circumferinţei taliei cu înălţimea.

Ca regulă generală, oamenii ar trebui să îşi menţină circumferinţa taliei la o dimensiune ce reprezintă cel mult jumătate din înălţime.

Astfel, dacă o femeie are o înălţime de 162 de centimetri, ea ar trebui să aibă o talie de cel mult 81 centimetri, iar un bărbat înalt de 177 de centimetri ar trebui să aibă o talie de cel mult 88 centimetri. Dacă aceste dimensiuni sunt depăşite, atunci silueata capătă o formă de măr. Acesta este şi motivul pentru care se consideră că o siluetă în foemă d epară este cea mai bună pentru sănătate.

 

Comments

comments

Leave a Reply