Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Stop risipei de mâncare!

Stop risipei de mâncare!

Știai că noi, pământenii care avem ce mânca, aruncăm anual 89 de milioane de tone de mâncare? Asta în timp ce zone întinse ale planetei suferă de foame, în timp ce problema deșeurilor menajere nu mai e o simplă problemă, a devenit o criză în toată regula, în timp ce pare un gest firesc să ne umplem frigiderul cu de toate, „ca sa fie, acolo”, și să ajungă o mare parte la coșul de gunoi.

Ei bine, azi, 16 octombrie, sărbătorim Ziua Internațională a Alimentaţiei, ce are ca scop creșterea gradului de conștientizare publică a problemelor privind alimentația la nivel mondial și de stopare a risipei alimentelor.

Cu ocazia acestei zile, ca parte a unei campanii la nivel european, FoodSaver România alături de bloggeri cunoscuți de pe cele mai mari site-uri culinare inițiază o campanie de conștientizare a risipei alimentare și vor demonstra că există multe opțiuni simple prin care putem face economie, putem găti responsabil și putem evita aruncarea alimentelor.
Bloggerii culinari vor posta pe site-urile culinare bucataras.ro, gustos.ro, culinar.ro si reteteculinare.ro, sfaturi și articole despre cum economisesc mâncarea și cum contribuie la stoparea risipei alimentare.
De asemenea, Chef Adrian Hădean susține și el această campanie „Stop risipei alimentare. Love Food” și explică pe blogul lui cât de important este să păstrezi alimentele corect, astfel încât să te bucuri de gustul și savoarea lor cât mai mult timp.

Iată și câteva sfaturi ca să eviți risipa de mâncare:

  • Fă-ți provizii alimentare pentru cel mult trei zile. Acum nu mai putem spune că nu se găsește mâncare, ca pe vremea lui Ceaușescu, deci chiar nu are rost să facem depozite de alimente perisabile, doar ca să avem ce să aruncăm.
  • Împarte mâncarea sau ofer-o altcuiva dacă nu ți-e foame. Și la serviciu e mai amuzant să mănânci împreună cu colegii – pauza de masă e cel mai bun team building. Iar dacă din lăcomie ți-ai luat doi covrigi și nu poți mânca decât unul, sigur un om sărman de pe stradă se va bucura de gestul tău generos. Covrigul ăla s-ar putea să fie singura lui masă pe ziua respectivă.
  • Învață-ți copiii să fie responsabili când vine vorba de mâncare. cei mici trebuie să deprindă noțiunea de risipă și să nu li se mai pară firesc să guste, din capriciu, dintr-o ciocolată și apoi să o arunce.
  • Investește într-un frigider bun, în recipiente de calitate, etanșe, pentru depozitarea mâncării și într-un aparat de vidat. Astfel te vei bucura mai mult timp de gustul și savoarea mâncării.

Tu ce măsuri iei ca să nu risipești mâncarea? Scrie-ne aici sau pe Facebook!

Text: Alina Grozea

Foto: PR

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus