Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Sun-o pe mama!

Sun-o pe mama!

Sun-o pe mama! Cand ai vorbit ultima data cu mama ta, la telefon? Dar nu pe fuga, ci incet, cu rabdare, pe indelete, ascultand calma tot ce are sa-ti spuna, raspunzadu-i la intrebari, calm si fara graba…. Un astfel de dialog poate inseamna 10 minute. Poate 15.

Stiai ca dupa ce vorbesti cu mama la telefon nivelul de stres scade cu 50%, nivelul de energie creste cu peste 60% si ca tonusul psihic se imbunatateste substantial? Sun-o pe mama! Esti obosita si tanjesti dupa o cafea? Mai bine sun-o pe mama! Efectul este identic, poate chiar mai tonic decat o cafea.

Cercetarile arata ca vorbitul cu cineva drag, si mai ales cu mama, iti poate oferi un impuls de energie, daca nu chiar mai mult. Cercetatorii Janet Nikolovski si Jack Groppel au publicat o lucrare despre conceptul de „microinjectii” sau lucruri mici pe care le poti face pentru a-ti oferi rapid o portie de energie, ceva care sa te ajute sa iti continui cu bine ziua.

Activitatea fizica este cu siguranta unul dintre aceste lucruri, deci e recomandat sa te pui in miscare cand simti ca lucrurile incep sa te copleseasca, dar sa interactionezi cu alti oameni, in special cu cei care iti sunt dragi este de asemenea energizant.

Sa vorbesti cu un coleg nu e la fel de energizant ca atunci cand vorbesti cu cineva pe care il iubesti, iar mama este legatura necondtionata, fara limite si fara restiuctii a fiecaruia dintre noi. Deci sun-o pe mama!

Nikolovski si grupul lui de cercetatori au aratat ca oamenii care au baut o cafea cu 30 de minute inainte de a-si raporta nivelul de energie au marcat un un nivel de 6,8, din 10 punte posibile. In schimb, cei care au vorbit cu mama au avut un punctaj de 7,9 sau chiar mai mare.

Cu alte cuvinte, cand ai nevoie sa iti ridici starea de spirit, sun-o pe mama!

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Leave a Reply