Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Supravietuitorul

Supravietuitorul

In 1981, dupa cel de-al cincilea film care il avea protagonist pe celebrul comisar Modovan, Sergiu Nicolaescu a fost obligat de cenzura comunista sa opreasca seria. Asta pana acum cativa ani, cand i-a venit ideea unei continuari, idee care s-a materializat in scenariul filmului „Supravietuitorul”.

De aceasta data, actiunea se desfasoara pe doua coordonate temporale: la sfarsitul anilor ’70, cand comisarul Moldovan se trezeste prins intr-un joc periculos, in care fostii prieteni si mai ales fostii dusmani isi fac aparitia, si in anii ’40, pe care Moldovan si-i reaminteste in urma intalnirii cu aceste personaje.

Site oficial: www.supravietuitorul.ro

Astfel, „reinvie” serile petrecute in gradina de vara impreuna cu prietenul lui Cristian Vasile si iubita acestuia, Zarada, raziile facute in barurile in care se castigau bani frumosi din jocuri de noroc ilegale, anii de inchisoare in care Moldovan a fost fortat sa joace ruleta ruseasca spre amuzamentul gardienilor si noaptea in care iubita lui Cristian a fost omorata. Si cum nimic nu este intamplator, se pare ca nici intalnirea cu vechiul lui prieten, dupa atatia ani, nu este accidentala…

  • Comisarul Moldovan este unul dintre cele mai cunoscute personaje ale cinematografiei romanesti. Odata cu primele filme ale seriei, cateva replici au devenit celebre: „Un fleac, m-au ciuruit!” sau „Nu trage, dom’ Semaca, sunt eu, Lascarica!.”
  • Din 11 aprilie, „Supravietuitorul” va putea fi vizionat in cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Studio, Cinema City (Timisoara) si Arta (Cluj).

Rolul Zaradei este interpretat de cantareata Ileana Lazariuc, care se afla la prima ei aparitie pe marele ecran. Ea a marturisit ca rolul ii este foarte drag: „A fost o onoare sa lucrez cu Sergiu Nicolaescu, pe care il apreciez enorm, mai ales dupa aceasta experienta. Atunci cand am fost chemata la casting si mi s-a spus despre ce este vorba n-am ezitat nici macar o secunda. As fi fost nebuna sa refuz, iar daca domnul Nicolaescu m-ar solicita pentru un alt film, as accepta imediat.”

Si daca tot suntem la capitolul dezvaluiri, cu siguranta cea mai asteptata secventa a filmului este cea in care Ileana Lazariuc apare goala, mai ales ca este pentru prima data cand ea renunta la haine intr-un film.

Din distributie fac parte nume mari ale filmului romanesc: Jean Constantin, George Mihaita, Ion Dichiseanu, inclusiv Sergiu Nicolaescu, dar si mai tanarul Lucian Viziru si cantareata Loredana.

„Supravietuitoul” in cifre:

  • 45 de actori in distributie
  • 84 de persoane in echipa tehnica
  • 1332 de persoane in figuratie
  • 41 de zile de filmare
  • 31.000 de metri de pelicula
  • 12 locatii de filmare, printre care Praga, Palatul Snagov si teatrul Odeon

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus