Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Carte > Tablou pentru o poveste de dragoste

Tablou pentru o poveste de dragoste

Dupa bestsellerul „Mere” (Pandora M, 2009), Richard Milward revine cu un nou roman supranumit de publicatia The Times „Cartea viitorului”. „Dupa ce am citit <<Trainspotting>> a lui Irvine Welsh, am scris si eu, ca replica, o prima carte <<Insane Doubts>>, desi habar n-aveam de sex sau droguri, abia daca apucasem sa beau un pic. Am trimis manuscrisul unei edituri, care mi-a raspuns: <<Cum dracu’ vrei sa ne convingi ca ai doar …12 ani?>> Asa ca mi-am dat foc certificatului de nastere.”

Conceput sub forma unui bloc compact si scris parca dintr-un foc continuu, „Tablou pentru o poveste de dragoste” urmareste drumul spre celebritate al lui Bobby Artistul, oferind in acelasi timp un portret viu si carismatic al unei lumi imbibate de droguri, plina de fantezie si profund disfunctionala. Eroii lui Richard Milward, desi pe buza prapastiei, izbutesc in marea lor majoritate sa se salveze ca prin miracol de la colaps. Si Bobby Artistul – un fel de Klimt ingenuu – si Johnnie gasesc taria sa se sustraga drogurilor si mortii, incepand o noua viata, iar partenerele lor, Georgie si Ellen, doldora de iubire, le stimuleaza apetitul pentru existenta si normalitate.

„Tablou pentru o poveste de dragoste” este un roman impresionant, despre generozitate, nenoroc, curaj, inocenta si melancolie, un semn clar ca niciodata, nici chiar in cea mai rea dintre lumile posibile, meciul nu este deloc pierdut atata vreme cat exista iubire.

  • Pret: 33 lei
  • Pagini: 320

——————
Nascut in 1984, in Middlesbrough, Anglia, Richard Milward este autorul senzationalului debut „Mere”, carte pe care a publicat-o la numai 23 de ani si care devenit un bestseller international, salutat cu entuziasm de critica.

Comments

comments

Lasă un răspuns