Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Teatrul Masca inaugureaza noua sala Jacques Lecoq

Teatrul Masca inaugureaza noua sala Jacques Lecoq

Teatrul Masca din Bucuresti inaugureaza in 12 ianuarie 2011 sala de spectacole Jacques Lecoq, in cadrul unui eveniment care va include si spectacolul „Iunia”, de Ioana Macarie. Lucrarile pentru constructia unei cladiri-anexa a Teatrului Masca au inceput in 2009, iar investitia totala se ridica la circa 2 milioane de euro, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentantii institutiei. La inceputul lui 2008, Primaria Municipiului Bucuresti – sub egida careia functioneaza Teatrul Masca – a alocat, pentru aceste lucrari, un buget de aproximativ 988.000 de euro.

Noua cladire are trei etaje si include si birouri si camere pentru invitati. Crearea unui nou spatiu al Teatrului Masca a avut ca scop centralizarea activitatii institutiei intr-o singura cladire, in Militari, pe bulevardul Uverturii. Pana in prezent, Teatrul Masca si-a desfasurat activitatea in doua sedii – unul in Militari, altul in Bucurestii Noi.

„O sala de teatru inseamna intotdeauna un inceput, pentru ca ori de cate ori intri intr-o sala de teatru ceva se schimba in organizarea intregii existente: lumea poate fi mai buna, viata poate fi mai fericita, moartea si prostia par a fi exilate pe alte meleaguri si chiar daca totul nu este decat o iluzie, avem cu totii nevoie de ea pentru a rezista unei lumi ticaloase, unei vieti din ce in ce mai nefericite, unei morti mondiale si unei prostii care tinde sa cucereasca spatiul”, a scris Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca, pe blogul institutiei.

Teatrul Masca a fost infiintat, in 1990, de catre actorul Mihai Malaimare. Artistii institutiei sustin spectacole in sala, dar si reprezentatii stradale.

Comments

comments

Lasă un răspuns