Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Televizorul este cel mai urmarit ecran la nivel global

Televizorul este cel mai urmarit ecran la nivel global

Televizorul este cel mai urmarit ecran la nivel global, fiind privit circa 12 ore pe saptamana, a declarat Ada Roseti, Channel Director pentru Europa de Sud-Est, Discovery Networks, in cadrul conferintei „Romania in High Definition”, citand un studiu reprezentativ pentru SUA, Europa si Asia.

Ada Roseti a precizat ca echipamentele HD sunt importante, insa acestea exista in stransa legatura cu tot continutul HD, care este extrem de important.

„Apar tot mai multe ecrane la care ne uitam si sunt si ele tot mai mult High Definition, dar televizorul ramane la nivel global cel mai urmarit ecran. Televizorul este privit cam 12,2 ore pe saptamana, in timp ce computerul, doar 8,6 – doar pentru divertisment, nu pentru job”, a spus Ada Roseti, citand un studiu realizat in 2010 de Ericsson ConsumerLab, reprezentativ pentru 880 de milioane de persoane din SUA, Europa si Asia.

Ea a precizat ca lucrurile sunt in continua miscare in acest domeniu, ecranele mobile – tabletele devenind tot mai interesante, insa televizorul „va ramane multa vreme preponderent, pentru ca este ecranul social, este cel pe care il urmaresti impreuna cu ceilalti, cel pe care poti sa-l impartasesti”.

Potrivit aceluiasi studiu, citat de Roseti, persoanele care privesc continut pe ecran au fost intrebate pentru ce servicii sunt dispuse sa plateasca.

Astfel, intre primele cinci locuri in privinta serviciilor pentru care oamenii ar fi dispusi sa plateasca s-au numarat: o calitate inalta garantata a imaginii, un numar mare de canale disponibile si un suport tehnic usor de accesat.

„Pentru o imagine de tip HD, 57% dintre cei intrebati erau gata sa plateasca, in timp ce pentru ceva care suna foarte modern – continutul interactiv – numai 7% erau gata sa plateasca”, a spus Ada Roseti.

Totodata, Ada Roseti a spus ca televiziunea Discovery HD Showcase – al carei public tinta este format din barbatii tineri, cu varsta cuprinsa intre 25 – 49 de ani – produce peste 350 de ore de continut nou in fiecare an. Totodata, 100% din programele produse pentru Discovery HD Showcase sunt produse direct in HD, niciodata convertite din SD.

„Discovery este un pionier in domeniul HD. In 2002 a fost prima companie globala de televiziune care a lansat un canal HD cu emisie 24 de ore din 24, in Statele Unite. De atunci canalul HD al Discovery din Statele Unite este canalul preferat. Exista un avantaj pentru pionieri in general in domeniul acesta si suntem probabil unul dintre cei mai mari provideri de continut HD si suntem prezenti in peste 50 de piete”, a mai spus Ada Roseti.

In Romania, Discovery Networks distribuie in prezent opt posturi TV: Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, Discovery Travel&Living, Discovery HD Showcase si ID Investigation Discovery.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus