Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Calatorii si vacante > The Country Hotel – Un joie de vivre traditional

The Country Hotel – Un joie de vivre traditional


The Country Hotel sau “acasa” pentru Marcela Cosnean este micul han din inima Transilvaniei, in care diminetile miros a dulceata de casa servita din portelanuri vintage, dupa noptile petrecute in asternuturi brodate manual.

Recomandat de Ghidul Lonely Planet ca fiind “unul dintre cele mai splendide locuri in care poti sa innoptezi si sa mananci in Transilvania”, Pensiunea The Country Hotel din Harman aduna in fiecare an zeci de oaspeti din intreaga lume. The Country Hotel este amenajat intr-o casa cladita in anul 1904, in Harman, aproape de Brasov. Casa aduna toate trasaturile traditionale ale caminelor sasesti ridicate in centrul Romaniei secolului al XII-lea: porti masive de lemn, casa in forma literei L si ferestre mari.

Locatia, un Bed&Breakfast traditional, are la baza conceptul de han intim si cochet, reunind facilitatile si serviciile premium cu aspectul traditional al cladirii si imprejurimilor. Achizitionat la inceputul anilor ’90, hanul a fost restaurat pastrand insa, aproape intacte, toate anexele sale, pentru a fi ulterior transformate in camere pentru turisti. Astfel, incaperile au fost transformate intr-un apartament de doua camere cu acces la un living room si o bucatarie proprie si intr-o camera pentru oaspeti, care gazduieste un pian cu coada si covoare de lana vopsite in culori vii. Hambarul a fost transformat intr-un studio-galerie in care periodic au loc targuri artizanale ce poarta semnatura brandului de casa: MARCELLA.

Bucataria hanului, o incapere generoasa, este principala atractie a locatiei, datorita mobilei vechi, cumparata din diverse targuri de antichitati, iar apoi restaurata in mod minutios. Mesele, scaunele si chiar cuferele din lemn ce adapostesc diverse materiale, care ulterior se vor transforma in saculeti pentru sapunul de casa cu mirodenii facut de gazda Marcela Cosnean, toate aduc un aer stravechi si nobil Pensiunii The Country Hotel.

The Country Hotel este infrumusetat de o gradina care pastreaza acelasi concept de han traditional, cu o superba vedere spre munti, ideala pentru picnicuri sau cine tarzii servite sub clar de luna.
Detaliile fac diferenta in The Country Hotel. In bucatarie, micile borcane de mirodenii sunt aliniate ca niste soldatei pe pervazul ferestrei ca sa nu arate dezordonat, asternuturile sunt potrivite cu perdelele si fetele de masa brodate de gazda. Sapunul de casa cu mirodenii este decorat strategic cu dantela, vesela este asortata de multe ori cu aromele si nuantele bucatelor pregatite, iar bucataria apartamentului cu doua camere este decorata de ulcioare din lut sau bronz. Etajul hanului adaposteste o soba, care este deseori folosita ca sursa de caldura pentru gatit.

  • The Country Hotel este situat in Harman, la 10 km distanta de Brasov, pe Str. Mihai Viteazu nr.441.
     

Comments

comments

Lasă un răspuns