Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > The Hurt Locker – marele castigator la Oscar 2010

The Hurt Locker – marele castigator la Oscar 2010

„The Hurt Locker”, filmul regizat de Kathryn Bigelow, a castigat cele mai multe premii in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Oscar, editia 2010.

In total, pelicula cu subiect despre razboiul din Iraq a luat nu mai putin de sase statuete Oscar: Cel mai bun film, Cea mai buna regie, Cel mai bun scenariu original, Cel mai bun sunet, Cel mai bun montaj si Cel mai bun mixaj sonor.

Kathryn Bigelow, fosta sotie a lui James Cameron, a devenit astfel prima femeie din istoria Oscarurilor care a castigat premiul pentru regie. In incercarea de a populariza si mai mult Oscarurile, Academia Americana de Film a decis ca anul acesta zece filme sa concureze la categoria Cel mai bun film, la fel cum s-a intamplat pana in anul 1943, de atunci numarul lor fiind redus la cinci.

Desi „Avatar”, mega-productia lui James Cameron, a adus in cinematografe un numar record de oameni si are cele mai mari incasari din istorie, filmul nu a uimit si membrii Academiei Americane de Film, el fiind premiat din cele noua nominalizari pe care le-a avut la doar trei categorii, toate tehnice.

Sandra Bullock a castigat Oscarul pentru Cea mai buna actrita, cu rolul din „The Blind Side”. Cu doar o zi inainte, ea a primit si Zmeura de aur pentru cea mai proasta prestatie in comedia „All About Steve”. Astfel, Sandra Bullock a avut „onoarea” de a fi desemnata Cea mai buna actrita si Cea mai proasta actrita in acelasi an. Ea le-a surclasat la Oscaruri pe Meryl Streep („Julie & Julia”), Dame Helen Mirren („The Last Station”), Carey Mulligan („An Education”) si Gabourey Sidibe („Precious”).

Oscarul pentru cel mai bun actor i-a revenit, asa cum era de asteptat, lui Jeff Bridges, pentru rolul din „Crazy Heart”. Nici la categoriile de actori in rol secundar nu au fost surprize: Mo’Nique a obtinut Oscarul pentru Cea mai buna actrita in rol secundar, cu rolul din „Precious”, si Christoph Waltz din „Inglorious Basterds” – premiul Cel mai bun actor in rol secundar.

Cel mai bun film in limba straina a fost desemnat „The Secret in Their Eyes” („El Secreto de Sus Ojos” – Argentina), premiul pentru Cel mai bun scenariu adaptat i-a revenit productiei „Precious”, iar filmul de animatie „Up” a castigat Oscarul pentru Cea mai buna muzica.

Gazdele show-ului au fost actorul Alec Baldwin si comicul Steve Martin, care joaca impreuna in comedia „It’s Complicated”. Spectacolul nu a mai fost prezentat de un duo din anul 1987, cand Goldie Hawn si Chevy Chase au intretinut atmosfera de la Kodak Theatre.

  • Pentru lista completa a castigatorilor Oscar 2010, click AICI.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus