Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > The King’s Speech – cel mai nominalizat film la Oscar 2011

The King’s Speech – cel mai nominalizat film la Oscar 2011

Filmul britanic „The King’s Speech” a fost nominalizat la 12 premii Oscar, inclusiv pentru Cel mai bun film, categorie la care au fost nominalizate altre noua productii: „Black Swan”, „The Fighter”, „Inception”, „The Kids Are All Right”, „127 Hours”, „The Social Network/ Reteaua de socializare„, „Toy Story 3”, „True Grit” si „Winter’s Bone”. In topul celor mai nominalizate filme urmeaza „True Grit”, cu 10 nominalizari, „Inception” si „The Social Network”, cu cate opt. „The Fighter” si „127 Hours” au cate sase nominalizari, iar „Black Swan”, „Winter’s Bone” si „Toy Story 3”, cate cinci.

Asa cum era de asteptat, actorul britanic Colin Firth este nominalizat la categoria Cel mai bun actor in rol principal, pentru interpretarea regelui George VI al Marii Britanii in filmul „The King’s Speech”, rol care i-a adus pana acum un Glob de Aur, un premiu Critics Choice si o nominalizare la premiul BAFTA. Ceilalti actori nominalizati la aceasta categorie sunt: Javier Bardem („Biutiful”), Jeff Bridges („True Grit”), Jesse Eisenberg („The Social Network”) si James Franco („127 Hours”) – care va fi si gazda ceremoniei Oscarurilor, alaturi de Anne Hathaway.

La categoria Cea mai buna actrita in rol principal, cele mai multe sanse de reusita le are Natalie Portman, care pentru rolul din „Black Swan” a fost deja premiata cu Globul de Aur si trofeul Critics Choice. Celelalte actrite nominalizate sunt Annette Bening („The Kids Are All Right”), Nicole Kidman („Rabbit Hole”), Jennifer Lawrence („Winter’s Bone”) si Michelle Williams („Blue Valentine”).

„The King’s Speech” si „The Fighter” au triumfat la categoria actori in rol secundar, Helena Bonham Carter si Geoffrey Rush fiind nominalizati pentru primul, iar pentru al doilea, Christian Bale, Amy Adams si Melissa Leo. Celelalte actrite din categoria Cea mai buna actrita in rol secundar sunt Hailee Steinfeld din „True Grit” si Jacki Weaver din „Animal Kingdom”, iar la actori: John Hawkes („Winter’s Bone”), Jeremy Renner („The Town/ Orasul”) si Mark Ruffalo („The Kids Are All Right”).

Cea de 83-a editie a premiilor Oscar va avea loc la Kodak Theater din Los Angeles si va fi transmisa live de HBO Romania, in noaptea de 27 spre 28 februarie 2011.

  • Pentru lista completa a nominalizarilor, click AICI.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus