Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > The King’s Speech – marele castigator la SAG Awards 2011

The King’s Speech – marele castigator la SAG Awards 2011

Filmul „The King’s Speech” a fost marele castigator la gala Sindicatului Actorilor Americani (SAG), obtinand premiul pentru Cel mai bun actor in rol principal, decernat lui Colin Firth, si premiul pentru Cea mai buna distributie, care este echivalentul premiului Oscar pentru Cel mai bun film. Filmul regizat de Tom Hooper are 12 nominalizari la premiile Oscar din 27 februarie 2011, cele mai multe din acest an, inclusiv pentru Cel mai bun film, Cea mai buna regie si Cel mai bun actor in rol principal.

Actrita americana Natalie Portman a primit premiul SAG pentru Cea mai buna actrita in rol principal, iar distinctiile pentru cele mai bune roluri secundare au revenit lui Christian Bale si Melissa Leo, ambii din filmul „The Fighter”. Cei patru castigatori ai categoriilor individuale de la SAG Awards au fost recompensati recent cu Globuri de Aur si Critics’ Choice Movie Awards, fapt care micsoreaza spectrul surprizelor de la Oscar.

SAG Awards a onorat si performantele din televiziune: productia HBO „Boardwalk Empire” a primit premiile pentru Cea mai buna distributie intr-un serial-drama si Cel mai bun actor in rol principal (Steve Buscemi), in timp ce „Modern Family” a castigat premiul pentru Cea mai buna distributie intr-un serial-comedie, iar Betty White, in varsta de 89 de ani, a castigat premiul pentru Cea mai buna actrita in rol principal feminin intr-un serial-comedie, pentru interpretarea din „Hot in Cleveland”.

Julianna Margulies a fost recompensata la categoria Cel mai bun rol principal feminin intr-un serial-drama, pentru „The Good Wife”, iar Alec Baldwin a castigat, pentru a cincea oara, premiul pentru Cel mai bun actor intr-un serial-comedie, cu rolul sau din „30 Rock”.

Sindicatul Actorilor Americani (Screen Actors Guild) este format din aproximativ 120.000 de artisti de film si televiziune.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus