Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Tinerii romani fac sex neprotejat si se gandesc la sinucidere

Tinerii romani fac sex neprotejat si se gandesc la sinucidere

Aproape jumatate dintre tinerii romani fac sex neprotejat, 40% considera ca drogurile usoare nu sunt nocive, iar 15,6% s-au gandit sa se sinucida, sunt concluziile unui studiu desfasurat recent pe platfoma online de socializare Netlog. Jumatate dintre tinerii respondenti au declarat ca practica sexul neprotejat, risca sa devina prada traficantilor de droguri, au ganduri suicidale si n-ar vota cu niciunul din politicienii cunoscuti daca maine s-ar organiza alegeri prezidentiale.

Aproape 45% dintre tinerii romani intervievati par sa ignore riscurile unei sarcini nedorite si chiar pe cele ale contractarii bolilor cu transmitere sexuala, acestia declarand ca practica sexul neprotejat mereu (32,7%) sau de pana la 3-5 ori pe luna (peste 12%), iar cealalta jumatate a bifat ca foloseste pilule contraceptive sau prezervativ.

Majoritatea dintre ei afirma ca si-a inceput viata sexuala dupa 16 ani (60,6%), intre 14 si 16 ani (20,6%), in timp ce 71% si-au cunoscut partenerii online.

Tinerii romani nu exclud nici consumul de substante narcotice. Mai mult de 4 din 10 respondenti (41%) nu considera nocive drogurile usoare de tipul tigarilor cu marijuana si chiar sustin ca se exagereaza privind efectele consumului de narcotice (alti 16%), in timp ce peste 8% marturisesc ca au prieteni narcomani. Pe de alta parte, 15,6% dintre respondenti au confirmat ca s-au gandit sa se sinucida sau ca nu exclud aceasta posibilitate in viitor (13,3%).

In ceea ce priveste sursele de informare, 41,5% declara ca folosesc toate tipurile de media, 24,6% consulta sursele de pe internet, 17,2% – internet si TV, iar 11,3% – forumuri si retele de socializare online si, rar, portalurile de stiri. In plus, circa 4 din 10 respondenti nu isi amintesc cand au citit ultima oara o carte, 55,6% nu ar vota cu niciunul dintre politicienii cunoscuti, iar intre destinatiile preferate pentru emigrare se afla SUA (37%) si Europa de Vest (16,8%).

Chestionarul a fost initiat de Netlog, retea de socializare online disponibila in 37 de tari, care in Romania numara 1,6 milioane de membri, 70% dintre acestia avand varste cuprinse intre 17 si 28 de ani, 54% fiind barbati si 46% femei. La chestionar au participat 1.019 romani, cu varste intre 17 si 25 de ani.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus