Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Totul despre femme-fatale

Totul despre femme-fatale

Se spune ca o femeie adevarata trebuie sa aiba – nici mai mult, nici mai putin – decat 10 valente: femeie de cariera, lider, mama, gospodina, romantica, naiva, fetita inocenta, femeie – sloi de gheata, petrecareata si, nu in ultimul rand, vampa sau, mai dulce, femme-fatale!

Vampele au facut istoria…

… si muzica, literatura si filmul! Mata Hari, Cleopatra, Carmen a lui Bizet, Marilyn Monroe (atat in viata, cat si pe scena), sa nu mai vorbim despre filmul mut sau despre desenele animate – Jessica Rabbit sau Mirage din “Incredibilii” sunt femei fatale -, toate au fost catalogate drept vampe.

Portret universal: frumoasa, ambitioasa, uneori insensibila si cruda, ambigua. De cele mai multe ori, este personajul negativ si, cu toate astea, cititorul ori privitorul nu o poate uri pentru ca… are farmecul ei. Sigur si tu ai admirat in filme o femeie puternica, frumoasa si rea si ti-ai dorit sa semeni mai degraba cu ea decat cu angelicul personaj feminin principal!

Dictionarul explicativ ne spune ca vampa este “un tip de femeie fatala si irezistibila” care urmareste sa produca o senzatie violenta si o fascinatie ce depasesc limitele senzualului, insa termenul este mai des folosit pentru a defini o “actrita de cinema care interpreteaza roluri de femeie fatala”.

Iti imaginezi ca trebuie sa te nasti pentru asa ceva sau sa renunti la principiile tale solide? Nu, orice femeie poate juca foarte usor acest rol, cu conditia sa aiba incredere in feminitatea ei.

Portretul unei femme-fatale

  • Asemenea creaturilor infricosatoare din povestile de groaza, vampa isi ademeneste “victimele”, care cu greu pot scapa din mrejele ei. Are puterea sa le vrajeasca astfel incat sa obtina tot ce vrea de la ele!
  • Chiar si modul lor de a se imbraca aminteste de crudele fapturi: daca vampele cinematografului mut purtau rochii stralucitoare, fatalele de azi au haine mulate, din piele neagra, ciorapi de plasa, accesorii metalice.
  • Machiajul e coordonat: stilul “smokey” cu mult negru pare sa le contureze cel mai bine.
  • Are o privire insinuanta si un mers lasciv si provocator. Stie sa scoata din minti un barbat si n-are nevoie de prea multe cuvinte pentru asta.
  • Limbajul trupului este principala ei cale de comunicare.
  • Este suficient de inteligenta sa se descurce in orice situatie. Se poate transforma oricand din pisica blanda in tigroaica apriga!

Nu te recunosti in descrierea asta? Bine, nu esti vampa – dar asta nu inseamna ca nu ai nici o sansa sa ai ceva elemente de femeie fatala in tine… Totusi, suntem siguri ca exista un astfel de personaj in anturajul tau. Si poate sa nu aiba nimic din portretul nuantat mai sus!

 

Comments

comments

Leave a Reply