Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Toy Story 3 – cel mai profitabil film de animatie din istorie

Toy Story 3 – cel mai profitabil film de animatie din istorie

video_youtube

Povestea jucariilor 3/ Toy Story 3″, ultima productie a studiourilor Pixar premiata recent cu Oscar, este filmul de animatie cel mai profitabil din istoria cinematografiei si primul care a depasit pragul de 1 miliard de dolari in incasarile globale. Nimic nu pare sa puna capat succesului de care se bucura prestigiosul studio de animatie digitala fondat de Steve Jobs si cumparat, in 2006, de Disney. Premiul Oscar pentru animatie a mers in 2011 tot la Pixar, pentru al patrulea an consecutiv, dupa premiile pentru „Ratatouille” (2008), „Wall-E” (2009) si „Up” (2010).

Premiul Oscar incununeaza succesul extraordinar al filmului, care a obtinut de la lansare peste un miliard de dolari in intreaga lume, din care suma de 414 milioane de dolari reprezinta incasarile din America de Nord. Aceste cifre fac din „Povestea jucariilor 3” campionul box office-ului american pe 2010, dar si filmul de animatie cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei, devansand productia „Shrek 2” a studiourilor DreamWorks, care a detinut anterior acest titlu.

Al treilea film din franciza „Toy Story” a fost lansat la 11 ani dupa cel precedent, abia dupa ce Disney a cumparat studiourile concurente Pixar. Directorul de creatie de la Pixar, John Lasseter (regizorul primelor doua filme din seria „Povestea jucariilor” si al peliculelor „Cars” si „A Bug’s Life”) a adunat in jurul lui o echipa cu care a lucrat intr-un loc retras din California pentru a crea un nou subiect in vederea reluarii povestii.

Urmatorul film al studiourilor Pixar, „Cars 2”, regizat de John Lasseter, va fi lansat pe marile ecrane in vara anului 2011.

Comments

comments

Lasă un răspuns