Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Transpiraţie cu măsură

Transpiraţie cu măsură

Ai momente sau chiar zile când simţi că glandele tale sudoripare o iau razna şi nici cel mai rezistent deodorant nu le mai face faţă? Jessica Biel spunea într-un interviu că i se întâmplă asta când are de mers la un eveniment important, aşa că ţine şerveţele umede la subraţ tot drumul cu maşina, ca să nu i se păteze cumva rochia de transpiraţie. Fie că şi tu păţeşti la fel, fie că suferi de o afecţiune ce se însoţeşte cu transpiraţia abundentă (diabet, boli de inimă), că ai pus câteva kilograme faţă de vara trecută, că eşti însărcinată sau că treci prin schimbări hormonale, deprinde propriile tale trucuri de ascuns această manifestare neplăcută a organismului tău de ochii celorlalţi.

 

Alege-ţi hainele inteligent!

Hainele din fibre naturale – bumbac, in – lasă pielea să respire şi transpiraţia să se evapore. Evită mătasea, pentru că se lipeşte de corp din cauza umezelii. Totuşi, să ştii că există, mai ales în magazinele cu articole sport, haine fabricate din materiale de ultimă generaţie, cu tehnologie avansată, care permit circularea sănătoasă a aerului, în ciuda caracterului lor „sintetic“. Trebuie doar să ştii să le alegi.
 

Nu bloca extremităţile.

Adică renunţă să-ţi mai acoperi capul cu pălării şi şepcuţe, să-ţi mai înghesui picioarele afectate de căldură în pantofi sau să porţi – după cum e trendul – o întreagă colecţie de brăţări la încheietură. Pentru că aceste zone ajută la degajarea căldurii din organism şi, blocându-le, obligi corpul să-şi regleze temperatura prin transpiraţia excesivă a axilelor, palmelor, zonei inghinale…
 

Foloseşte un antiperspirant, nu doar un deodorant.

Diferenţa dintre cele două produse este că antiperspirantul blochează procesul de transpiraţie, în timp ce deodorantul doar îl maschează, îndepărtând mirosurile neplăcute. Există chiar unele cu formulă puternică, recomandate de medic şi vândute în farmacii.
 

Schimbă-ţi dieta.

Adică renunţă la sare, cafea, nicotină, alcool şi alimente picante. Nici ceapa, usturoiul şi ardeiul iute nu-ţi sunt prieteni în situaţiile de transpiraţie excesivă. Nu mai bea ceaiurile fierbinţi, ci la temperatura corpului.
 

Foloseşte leacuri băbeşti.

După duşul de seară, unge-ţi axila cu oţet de mere şi ai grijă să se usuce până adormi. Spală-te bine cu apă şi săpun dimineaţa şi bucură-te de prospeţime mai mult timp. Sau, înainte să aplici antiperspirantul, tamponează zonele-problemă cu o felile de cartof crud. Pudra de talc mai este o soluţie de folosit înainte să ieşi din casă, dar vine la pachet cu riscul pătării hainelor închise la culoare.
 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus