Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Traseu remarcat și asigurat spre Vârful Omu

Traseu remarcat și asigurat spre Vârful Omu

OMNIASIG, în colaborare cu Salvamont Râșnov și Asociația Turistică pentru Natură Oxigen, demarează un amplu proiect de asigurare a Vârfului Omu, considerat cel mai înalt punct locuit permanent din România. În cadrul acestuia, se vor reface marcajelor pe segmentul Bușteni – Pichetul Roșu, se va asigura traseul Pichetul Roșu – Cabana Mălăiești și se va amenaja platoul turistic Vârful Omu.

Reabilitarea realizată deja în cadrul primei etape a constat în îndepărtarea arborilor căzuți pe traseu, vopsirea marcajelor și înlocuirea săgeților indicatoare deteriorate.

În funcție de traseul ales, drumeția până la Vârful Omu poate dura între 6 și 12 ore. Traseul Bușteni – Pichetul Roșu – Tache Ionescu – Cabana Mălăiești – Vârful Omu este unul dintre cele mai impresionante din Bucegi, are aproximativ 15 kilometri, iar parcurgerea lui durează aproximativ 10 ore. Segmentele de traseu ce vor fi asigurate sunt vizitate anual de peste 4.000 de persoane, iar la Cabana Mălăiești ajung, pe diferite porțiuni ale traseului, peste 5.000 de oameni. Traseul are un grad ridicat de dificultate și este interzis iarna.

Foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns