Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Carte > Trei romane cu personaje feminine lansate la Humanitas

Trei romane cu personaje feminine lansate la Humanitas

Editura Humanitas Fiction lanseaza in data de 3 martie trei romane noi, cu trei personaje feminine fascinante, aparute in colectia Raftul Denisei: „Cazul Jane Eyre”, „Femeia din amiaza” si „Tanara in coma”. In cadrul evenimentului de la ceainaria Carturesti din Bucuresti, vor vorbi Simona Kessler, Florin Iaru, Cristian Teodorescu si Denisa Comanescu, iar invitatul special va fi actrita Maia Morgenstern.


  • „Cazul Jane Eyre”
    , de Jasper Forde, este o carte tradusa in peste 20 de limbi straine, primul roman dintr-o serie de mare succes in Marea Britanie, SUA si Europa. Thursday este o eroina sensibila, desteapta si culta, care poate sa patrunda in lumea fictiunii literare si sa-si puna in valoare talentul detectivistic. Intr-o lume fantastica din 1985, unde pasarile dodo au fost reinviate prin secventiere genetica si sunt animale de companie, razboiul din Crimeea nu s-a terminat, Anglia este un stat aproape militarizat, unde suprarealistii duc lupte de strada cu renascentistii, iar beletristica este o obsesie planetara, detectivul literar Thursday Next e nevoita sa plece in urmarirea unuia dintre cei mai cautati criminali, Acheron Hades, care rapeste personaje din carti.

  • „Femeia din amiaza”
    , de Julia Franck, este un roman distins cu Deutscher Buchpreis, tradus in 35 de limbi straine si vandut in peste un milion de exemplare. Actiunea romanului se petrece in vara lui 1945. O gara mica, undeva in estul Germaniei, este asaltata de populatia infricosata care viseaza sa prinda un tren spre Vest. Helene si fiul sau sunt fugari, dar micul Peter nici nu-si imagineaza ca, de fapt, cosmarul abia incepe: mama lui il abandoneaza pe o banca din gara. Sfasiata de durerea despartirii, aceasta rupe, odata cu cordonul ombilical ce-o uneste cu fiul ei, si legaturile cu trecutul, in care a trebuit sa indure tortura unei mame bolnave psihic, moartea tragica a barbatului iubit si casatoria umilitoare cu un inginer nazist.
  • „Tanara in coma” este unul dintre cele mai traduse romane ale lui Douglas Coupland. Citeste AICI prezentarea cartii.

Sursa: www.mediafax.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus