Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Trucuri si solutii pentru dimineata de dupa (I)

Trucuri si solutii pentru dimineata de dupa (I)

Unele dintre cele mai mişto nopţi sunt de obicei cele în care am luat deciziile greşite. Şi nu, nu discutăm despre sex aici. A fost o idee bună să stai până la 4 dimineaţa prin baruri în timpul săptămânii? Nu prea. O decizie bună să bei câteva Aperol înainte să-ţi vopseşti părul acasă? Nu cred. Chiar era nevoie să faci un maraton Sex and the City într-o seară de miercuri? Eh, aici măcar ai o scuză.

Ideea este că unele dintre cele mai amuzante şi distractive amintiri ale noastre sunt clădite în nopţile când nu am luat cele mai bune decizii.

Partea cu adevărat aiurea apare când urmele unor astfel de nopţi se citesc a doua zi pe faţa ta (mai exact pe faţă, gât, dinţi, etc). Nu că ţi-ar fi ruşine, dar parcă nu ai chef să răspunzi la întrebările insistente ale colegilor sau să atragi atenţia şefului.

Ok, hai să vedem în ce situaţii jenante te-ai putea afla şi cum poţi remedia asta.

Ţi-ai făcut o "bedi-chiura"

Manichiură, pedichiură, bedichiură (bed = pat). Te-ai hotărât să îţi faci unghiile în ultimul minut. Se vede. E miezul nopţii, ţi-ai zis că "e ok" – o să dormi cu mâinile pe burtă şi oja se va usca până dimineaţă. 6-8 ore mai târziu poţi să te mândreşti că ai avut parte de o "bedichiură". Şi arată groaznic.

Dacă este musai să îţi faci unghiile la miezul nopţii, soluţia este să aplici deasupra un lac cu uscare rapidă. Şi încă un truc: cu cât straturile de ojă sunt mai subţiri, cu atât se usucă mai repede. 

Dacă ai comis-o şi deja este dimineaţă poţi corecta aşa: uniformizează dungile aducând oja la acelaşi nivel; probabil că vei avea nevoie de încă un strat de ojă deasupra zonelor de unde s-a şters; după care mai da un strat de lac şi asta a fost. Ta-da!

Citeste si: Oja pe unghii mai mult timp

Ai exagerat cu pensatul sprâncenelor

Pensetele sunt nişte instrumente periculoase. Odată ce te-ai apucat de treabă ajungi să nu mai vezi pădurea de copaci. Aşa că, atunci când te vei trezi şi îţi vei da seama că ai cam exagerat cu pensatul, probabil că o să te sperii. Există câteva sfaturi date de experţi, atât pe termen scurt cât şi pe termen lung.

În primul rând ar trebui să pui bine penseta, pentru că nu te vei mai atinge de ea o perioadă. Singura şansă să îţi repari sprâncenele este să îţi crească la loc. Durează 4-8 săptămâni, timp în care nu mai ai voie cu penseta.

În al doilea rând, există seruri de creştere care ajută procesul de regenerare. Şi poţi să apelezi cu încredere şi la un concealer. Te va ajuta să arăţi şi să te simţi ok şi nu afectează procesul de creştere a sprâncenelor. 

Citeste si: Sprancene frumoase: ce gresesti si cum repari

Ai aţipit cu părul ud

Dap, ai aţipit pe canapea aseară în timp ce aşteptai să ţi se usuce părul şi acum ai un moţ rebel de toată frumuseţea. Aici cea mai simplă soluţie este să fii creativă şi să asortezi părul cu o atitudine pe măsură: pune ceva fixativ şi asigura-te că moţul rămâne acolo şi ia în calcul un look mai ciudat, diferit de look-ul tău obişnuit.

Citeste si continuarea: Trucuri si solutii pentru dimineata de dupa (II)

Comments

comments

Lasă un răspuns