Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Trucuri si solutii pentru dimineata de dupa (II)

Trucuri si solutii pentru dimineata de dupa (II)

 

Unele dintre cele mai mişto nopţi sunt de obicei cele în care am luat deciziile greşite. Şi nu, nu discutăm despre sex aici. A fost o idee bună să stai până la 4 dimineaţa prin baruri în timpul săptămânii? Nu prea. O decizie bună să bei câteva Aperol înainte să-ţi vopseşti părul acasă? Nu cred. Chiar era nevoie să faci un maraton Sex and the City într-o seară de Miercuri? 

Ok, hai să vedem în ce situaţii jenante te-ai putea afla şi cum poţi remedia toate astea.

Ţi-ai vopsit părul la beţie

O sticlă de roşu, o sticlă de alb. Dacă una dintre sticle era de vin şi cealaltă era cu vopseaua de par probabil că te-ai trezit cu o culoare ciudată în cap. Varianta cea mai bună de a repara aşa ceva este să mergi la coafor; dacă încerci să repari singură problema este posibil să ajungi şi mai rău.Probabil că îţi va fi mai greu să faci o programare şi să-ţi vină pe loc specialistul acasă; între timp te poţi folosi de un "camuflaj": un coc dezordonat. Este un look care a avut o oarecare popularitate în 2014, chiar şi în prezentările de modă. 

Citeste si: Vopseluri de par naturale

Ai "semnele pasiunii" pe gât

În fierbinţeala momentului nu ţi-ai dat seama şi te-ai ales cu câteva "semne ale pasiunii" pe gât. Deşi nu e nimic rău cu pasiunea (chiar şi în exces), nu cred că ai vrea să expui rezultatele în faţa colegelor sau chiar a şefilor. Aşa că, în caz că nu ai prin dressing o grămadă de helănci, va trebui să găseşti o soluţie de moment.  Semnele pasiunii sunt de fapt nişte mici vânătăi şi trebuiesc tratate că atare: există o varianta de tratament cu laser (dacă ai acces la aşa ceva) sau poţi încerca tratamentul homeopatic – un gel cu arnică.

Ca şi machiaj poţi să încerci un concealer puternic, cu nuanţe galbene sau verzi ca să ascunzi culoarea maro a vânătăii. Şi eventual poţi purta părul desfăcut, dacă ai părul suficient de lung.

Te-ai trezit cu semne de pernă pe faţă

Semnele de aşternut pe faţă sunt terifiante prin faptul că sunt dificil de îndepărtat altfel decât prin metoda naturală: aşteptând să dispară. Poţi totuşi încerca un demachiant micro-exoliant urmat de o mască hidratantă; poate chiar şi un mic masaj local. O altă varianta poate fi aplicarea de gheaţă, ca şi în cazul vânătăilor; porii se vor închide dacă laşi suficient timp compresa.

Citeste si: Piele perfecta in doar doua saptamani

Ai adormit complet machiată

Sunt nopţi când ajungi acasă şi este musai să te bagi în pat. Poate ai servit ceva Aperol Spritz-uri în plus sau ai uitat pur şi simplu. Nu judecăm pe nimeni, dar dormitul cu machiaj pe faţă nu are niciun beneficiu pentru tine. O soluţie pentru dimineaţă de după este folosirea unui demachiat cu acid salicilic sau glicolic, în scopul de a curăţa şi deschide porii. 

Curioasă să afli mai mult? 

Citeste continuarea: Trucuri si solutii pentru dimineata de dupa (III) 

Sau citeste articolul de la inceput: Trucuri si solutii pentru dimineata de dupa (I)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus