Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Calatorii si vacante > Turismul medical, o activitate in plina expansiune

Turismul medical, o activitate in plina expansiune

Turismul medical este o activitate in plina expansiune in lume, printre atractiile acestei industrii numarandu-se ingrijirile stomatologice mai ieftine in tarile Europei de Est, implanturile capilare facute in Turcia sau India, dar si chirurgia estetica, relateaza AFP.

Ca urmare a mondializarii medicinei, sute de mii de persoane calatoresc pentru a beneficia de ingrijirile medicale mai ieftine din alta tara sau de serviciile pe care nu le au in tara de origine. Printre acestea din urma se numara serviciile din domeniul procrearii: mamele purtatoare din India si SUA si fecundarea in vitro pentru cuplurile de lesbiene in Belgia.

Numerosi sunt si cei care s-au saturat sa astepte in tara de origine pentru o operatie, astfel ca merg in alt stat pentru a fi programati mai repede pentru respectiva procedura medicala – de exemplu din Marea Britanie in Franta. De altfel, 5% dintre britanici (2,65 milioane de persoane) au calatorit deja pentru ingrijiri medicale sau planuiesc sa o faca, potrivit site-ului Currencies.co.uk. Ei pot plati cu peste 70% mai putin decat in tara lor pentru operatiile la genunchi sau de cataracta.

Ofertele sunt tot mai numeroase: liposuctie, spa si plaja in Tunisia, chirurgie si safari in Africa de Sud, turism cultural si implanturi dentare in Ungaria. Clientii se pot informa asupra calitatii serviciilor oferite prin intermediul unor programe de acreditare internationala a clinicilor vizate, precum JCI – Joint Commission International sau QHA Trent.

In India, turismul medical ar putea aduce pana in 2012 venituri de 2,4 miliarde de dolari pe an, iar in urmatorii cinci ani, aceste venituri ar putea creste cu 30%, potrivit estimarilor profesorului Johann Pitout, specialist in boli infectioase la Universitatea Calgary, Canada. El le recomanda celor care merg sa se trateze in alte tari sa faca o vizita la medic si la intoarcerea in tara de origine. Astfel, poate fi prevenita raspandirea unei rezistente la antibiotice in randul unor bacterii descoperite la pacienti care au fost tratati medical in state ca India si Pakistan.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus