Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Ultimul cantec

Ultimul cantec

„The Last Song” („Ultimul cantec”) este drama unei familii, a intamplarilor care ii despart si ii aduc impreuna pe membrii ei, povestea unei veri petrecute intr-o casa de pe plaja, a primei iubiri, a iertarii si a celei de-a doua sanse.

Adolescenta Ronnie Miller (interpretata de Miley Cyrus) a ramas extrem de afectata in urma divortului parintilor ei, respingand orice comunicare cu tatal ei si cu avand o atitudine neplacuta fata de mama si de fratele ei mai mic. Mai mult, tanara e pe cale sa renunte la o bursa oferita de academia de muzica Julliard si isi construieste un anturaj care o aduce numai in situatii neplacute.

  • Premiera in Romania: 7 mai 2010

Mama decide ca cei doi copii sa isi petreaca vara impreuna cu tatal lor, intr-un orasel din Georgia, iar Ronnie nu este deloc incantata, manifestandu-si ostilitatea si raceala fata de tata. Totusi, pe cei doi inca ii uneste pasiunea pentru muzica. In timpul vacantei, Ronnie se indragosteste de cel mai popular personaj local, Will, si reuseste sa se impace cu tatal ei si sa ii continue munca dupa ce acesta moare de cancer.

Filmul ne propune o viziune proaspata a „America’s sweethearts”, doi actori tineri care formeaza un cuplu si in viata reala: Miley Cyrus, celebra Hannah Montana, si Liam Hemsworth, un actor nou la Hollywood. Distributia e completata de Greg Kinnear (cunoscut din „Little Miss Sunshine”, „Invincible”, „Baby Mama”) si Kelly Preston (pe care o stim din „Jerry Maguire,” „Addicted to Love” si „The Cat in the Hat”).

Pentru filmari, producatorii au ales mica insula Tybee, parte a coastei din Georgia, un loc neobisnuit pentru o astfel de actiune, dar care aduce un farmec in plus peliculei.

Regia este semnata de Julie Ann Robinson, pentru care „The Last Song” marcheaza trecerea la pelicule de lung metraj. Julie Ann este in special cunoscuta pentru serialele si show-urile de televiziune regizate, fiind nominalizata de trei ori in aceasta calitate pentru premiile BAFTA si Globul de Aur.

„The Last Song” este inspirat de romanul omonim al lui Nicholas Sparks, care si-a incercat si talentul de scenarist pentru acest film. Inedit este si faptul ca intre publicarea romanului si aparitia filmului s-a scurs numai un an de zile. Sparks este un scriitor consacrat de romane care se regasesc in creatii hollywood-iene de succes, in lista titlurilor publicate de el regasindu-se „The Notebook”, „Message in a Bottle” si „Nights in Rodanthe”. Rolurile inspirate din romanele lui au fost incredintate unor actori precum Kevin Costner, Robin Wright Penn, Mandy Moore, Richard Gere sau Diane Lane.

  • „Ultimul Cantec” va putea fi vizionat in urmatoatele cinematografe: Cinema City Cotroceni Bucuresti, Movieplex Plaza Bucuresti, Cityplex Bucuresti, Cinema City Iasi, Cinema City Bacau, Cinema City Cluj, Cinema City Timisoara, Cinema City Pitesti, Odeon Cluj, Cityplex Constanta.
  • Site oficial:

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus