Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Ultimul radio show

Ultimul radio show

Regizorul Robert Altman si scenaristul Garrison Keillor, impreuna cu o distributie de zile mari au realizat o fabula comica din spatele scenei, despre un musical fictiv, la radio, care a reusit sa supravietuiasca intr-o era a televiziunilor. Meryl Streep si Lily Tomlin joaca rolul surorilor Johnson, Yolanda si Rhonda, un duet de muzica country. Lindsay Lohan interpreteaza rolul fiicei Lolei (Meryl Streep), care are sansa cea mare de a canta intr-un spectacol dar… uita cuvintele.

Kevin Kline este Guy Noir, detectiv falit care acum este ochiul ascuns din spatele scenei, Woody Harrelson si John C. Reilley sunt Dusty si Lefty – doi cantareti cowboy, Virginia Madsen joaca rolul ingerului, Tommy Lee Jones interpreteaza rolul lui Axeman, Maya Rudolph este coordonatoarea de scena gravida, iar Keiller este prezentorul ticalos.

De la aceste personaje, ia nastere o poveste comica, desfasurata intr-o noapte ploioasa de sambata, in St. Paul, Minnesota, unde fanii umplu Teatrul Fitzgerald pentru a vedea „A Prairie Home Companion” o emisiune a postului de radio WLT. Ceea ce nu stie nici unul dintre spectatori este ca WLT a fost vandut unei corporatii din Texas si ca acesta este ultimul specatacol.

Filmat in intregime in Teatrul Fitzgerald, cu exceptia scenelor de inceput si sfarsit care se desfasoara in vecinatatea teatrului, pelicula imbina stilul cinematografic, dragostea pentru improvizatii a lui Altman cu darul de a povesti si cantecele lui Keiller, pentru a creea o poveste corespondenta a spectacolului de radio „A Prairie Home Companion”.

Filmul foloseste muzicienii, echipa si decorurile spectacolului real, ascultat de public la radio de un sfert de secol (si care in viata reala continua sa fie difuzat).

Rezultatul este o poveste compacta cu prestante actoricesti dintre cele mai extraordinare, in special eleganta lui Kevin Kline, cantecele lui Meryl Streep (nominalizata anul acesta la Oscar pentru rolul din „Diavolul se imbraca de la Prada„)si Lily Tomlin („Goodby to My Mama”), figura senina de inger a Virginiei Madsen si Lindsay Lohan in versiunea lui „Frankie and Johnny”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus