Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Cărți, muzică, filme > Un interviu cu ROB LADUCA si MARK SEIDENBERG despre MICKEY si pilotii de curse

Un interviu cu ROB LADUCA si MARK SEIDENBERG despre MICKEY si pilotii de curse

Rob LaDuca (producător executiv) și Mark Seidenberg (co-producător executiv/editor scenarist coordonator) sunt principalii creatori din spatele seriei de aventuri pe pistă de la Disney Junior, Mickey și Piloții de Curse. Cei doi au mai colaborat și în alte proiecte animate clasice ale Disney Junior precum Clubul lui Mickey Mouse și Jake și Pirații din Țara de Nicăieri – dar noua escapadă animată îi poartă pe Mickey și prietenii lui într-o aventură globală cu ajutorul celor doi. Și pentru că show-ul este pe cale să fie lansat, stăm de vorbă cu LaDuca și Seidenberg pentru a afla mai multe…

Cum ați descrie animația Mickey și Piloții de Curse?

MARK SEIDENBERG: Mickey și Piloții de Curse ne prezintă aventurile temerare ale lui Mickey, Donald, Goofy, Minnie și Daisy, care concurează în curse de mașini din întreaga lume, dar și din orașul lor natal Hot Dog Hills.

ROB LADUCA: În serial, Mickey și prietenii lui au mașini unice care se transformă din vehicule de zi în mașini clasice și sport. Și atunci când nu pilotează, Minnie și Daisy au o mică afacere ca Ajutoare abile, prin care ele rezolvă problemele tuturor celor care au nevoie de o mână de ajutor.

MARK SEIDENBERG: În fiecare episod al seriei există două povești.

ROB LADUCA: Prima poveste este de obicei despre Mickey și implică, de obicei, o cursă. A doua poveste este despre aventurile Ajutoarelor abile cu Minnie și Daisy.

Cine a venit cu ideea acestui show, și care a fost sursa de inspirație?

MARK SEIDENBERG: Rob și cu mine sunt pasionați de mașini, iar proiectul a început când ne-am întâlnit cu Disney pentru a discuta despre crearea unei noi serii animate care să-i aibă în rolul principal pe Mickey și prietenii lui.

ROB LADUCA: Amândoi lucraserăm la Clubul lui Mickey Mouse, așa că am început prin a revedea cele mai iubite episoade din Club. Atunci am realizat că cele mai populare momente erau legate de cursele de mașini. Personajele Disney – Mickey, Minnie, Donald, Daisy și Goofy – au personalități extraordinare, așa că am început să ne gândim la ce fel de mașini ar conduce personalitățile lor. Le-am conceput o mașină normală pe care să o conducă ziua, și apoi am asociat fiecărui personaj o mașină de curse în care vehiculele de zi să se transforme.

MARK SEIDENBERG: Și atunci s-a născut ideea!

Ne puteți prezenta pașii care trebuie parcurși pentru a crea un episod din Mickey și Piloții de Curse?

ROB LADUCA: Mark este editorul scenarist al serialului. Totul începe de acolo.

MARK SEIDENBERG: Așa e. Primul pas presupune formularea unei idei. Eu coordonez echipa de scenariști; stăm împreună și vorbim despre ideile pe care le avem. Spunem lucruri precum: “Ah, nu ar fi amuzant dacă Goofy ar crea un alt fel de combustibil. L-am putea numi Goofy Gas. Ce s-ar întâmpla dacă am utiliza Goofy Gas în Hot Dog Hills?” Stăm împreună și vorbim despre cum diferitele mașini se pot transforma datorită combustibilului Goofy Gas; începem să lucrăm la o poveste. Odată ce povestea este aprobată de către rețea, concepem scenariul. Pe baza scenariului, mergem la următoarea etapă de înregistrare și storyboarding.

Care dintre ele este prima: înregistrarea sau storyboarding?

ROB LADUCA: Ne place să mergem la înregistrare înainte de storyboarding. Nu se întâmplă mereu așa, dar ne place să avem întâi vocile înregistrate pentru ca cei care transformă scenariul în imagini să aibă acel dialog pentru a-l asculta. Dacă au înregistrarea, ei pot aranja personajele pentru a corespunde dialogului și acțiunii.

Cât de mult durează procesul de creație?

ROB LADUCA: Durează de la nouă luni până la un an pentru a crea un singur episod.

MARK SEIDENBERG: Dar lucrăm la mai multe povești în același timp.

ROB LADUCA: Avem un program care se suprapune. În timp ce se creează scenariul unui episod, cei care se ocupă de storyboarding lucrează la un alt episod. În același timp, mai sunt și alte seriale care se înregistrează – și așa mai departe.

Cum se compară noul show cu Clubul lui Mickey Mouse?

ROB LADUCA: Mickey și Piloții de Curse este foarte diferit. Ne-am propus să revenim la idea animațiilor vechi de scurt-metraj cu Mickey. Ne-am dorit să ne întoarcem la comicul nebunesc, amuzant și umoristic al acelora. Clubul lui Mickey Mouse a fost foarte instructiv. Presupunea lecții de matematică și un curriculum care trebuia învățat. În Mickey și Piloții de Curse este vorba mai mult despre distracție – deși prezintă la rândul său multe lecții sociale care trebuie învățate. Este vorba despre lucru în echipă, fairplay și a fi un bun prieten.

MARK SEIDENBERG: Prezintă, de asemenea, și teme precum loialitatea și optimismul. Mickey este un personaj foarte optimist. Deși apar probleme în serial, Mickey și prietenii lui întotdeauna găsesc o metodă să întoarcă situația spre un rezultat pozitiv. Ne-am dorit să continuăm să subliniem moștenirea lui Mickey de a fi un personaj incredibil de pozitiv și optimist. Aventurile lui sunt foarte amuzante de urmărit, iar el este prietenul cel mai bun al tuturor. Copiii și familiile lor răspund cu adevărat la acest lucru. Îl putem plasa pe Mickey în orice situație, iar el va găsi mereu o soluție; el va vedea mereu curcubeul dincolo de fiecare nor.

Mickey și Piloții de Curse  a fost deja lansat în SUA. Ce feedback ați primit?  

ROB LADUCA: Răspunsul a fost unul extraordinar. Toți copiii din cartierul meu știu că eu lucrez la această animație și vin mereu alergând spre mine pentru a-mi spune ce le place. Este minunat.

MARK SEIDENBERG: Am avut parte de feedback pozitiv din toate direcțiile, ceea ce este grozav. Show-ul are rezultate foarte bune, așa că de abia așteptăm să-l lansăm pe plan internațional.

Cui se adresează serialul? Care este publicul țintă?

MARK SEIDENBERG: Serialul se adresează tuturor și oricui. Publicul țintă are vârsta cuprinsă în intervalul trei la șapte sau opt ani, dar știm că întreaga familie urmărește seria. Sunt foarte mulți adulți cărora le place Mickey, ca și nouă, și cursele de mașini. Publicul de orice vârstă poate urmări acest serial.

ROB LADUCA: Am primit feedback de la părinți care spuneau că acesta este singurul serial pe care îl pot urmări cu drag împreună cu copiii lor. Le aduce aminte de copilărie; le reamintește de momentele în care urmăreau vechile scurt-metraje cu Mickey și desenele animate atunci când erau copii. Suntem foarte încântați să auzim asta.

Care este atractivitatea eternă a lui Mickey Mouse?

MARK SEIDENBERG: Mickey este cel mai bun prieten al tuturor. Este foarte optimist și amuzant. Este o emblemă.

ROB LADUCA: Are o inimă de aur și este un personaj pe care toată lumea vrea să-l cunoască. Până la urmă, el este un băiat bun. Toată lumea îl iubește pe Mickey.

De ce un serial despre mașini este atât de plăcut?

MARK SEIDENBERG: Pentru că mașinile sunt foarte distractive.

ROB LADUCA: Iubim mașinile și poate pentru că ne află în sudul Californiei unde există o cultură a automobilelor foarte dezvoltată – dar este adevărat, mașinile chiar sunt foarte distractive.

MARK SEIDENBERG: Iar design-ul mașinilor este foarte artistic.

ROB LADUCA: Serialul ne oferă câteva imagini frumoase cu automobile. Urmează să prezentăm o serie de automobile superbe. Mașina lui Hilda Hippo este clasică.

MARK SEIDENBERG: Și cea a lui Clara Cluck.

ROB LADUCA: Și mai mult, avem mașinile personajelor centrale. Ele sunt unice și amuzante în felul propriu.

Cum v-a venit ideea modelului automobilului emblematic al lui Mickey din Mickey și Piloții de Curse?

MARK SEIDENBERG: Inițial, am început cu un hot dog pe roți pentru mașina clasică a lui Mickey – dar apoi am lucrat la un design mai aproape de o mașină clasică tradițională. Mickey este la rândul lui un personaj american clasic, și de aceea ar trebui să aibă o mașină clasică americană. Automobilul lui este inspirat din modelele utilizate pentru realizarea Modelului Ts în anii 1930 și 1940.

Ce ne puteți spune despre mașinile celorlalte personaje?

MARK SEIDENBERG: Goofy este foarte bleg, așa că mașina lui de curse este de fapt o cadă pe roți. El ar fi putut să aibă o mașină sport fantastică, dar s-a gândit ‘De ce să nu poți face baie și curse în același timp’

ROB LADUCA: Minnie este foarte elegantă și cu picioarele pe pământ, așa că ne-am decis să-i concepem un automobil inspirat dintr-o mașină franțuzească șic din anii 1930. Lui Daisy îi plac florile, așa că i-am conceput un vehicul inspirat din flori. Donald este marinar, așa că ne-am decis să-i construim o barcă pe roți. Și toate mașinile au denumiri grozave.

MARK SEIDENBERG: Mașina lui Goofy se numește Turbo Tubster, a lui Donald este Cabin Cruiser, Minnie are Pink Thunder, Daisy are Snapdragon, iar mașina lui Mickey se numește Hot Doggin’ Hot Rod.

Unde ați găsit sunetele specifice unei mașini pe care le auzim în serial? Cineva trebuie să înregistreze sunete de motoare de mașini special pentru acest proiect?

ROB LADUCA: Avem un editor de efecte de sunet care înregistrează toate tipurile de sunete specifice unei mașini. Jay Leno este un mare pasionat de mașini și am avut norocul de a ne plimba cu mașinile din colecția lui, precum și din alte colecții. În garajul lui, Jay Leno a pornit mai multe mașini, iar noi am înregistrat sunetele. A fost o activitate de cercetare foarte distractivă.

 Care sunt aventurile voastre preferate din primul sezon al Mickey și Piloții de Curse?

MARK SEIDENBERG: Sunt foarte multe momente deosebite, dar cred că Goofy Gas este unul dintre episoadele mele preferate pentru că e foarte amuzant să vezi ce se întâmplă când îți alimentezi mașina cu Goofy Gas. De asemenea, îmi place episodul Happy Helpers în care Minnie și Daisy trebuie să aibă grijă de noul ou al Clarei Cluck. Ele trebuie să se asigure că puiul nu iese din ou înainte ca Clara să se întoarcă de la comisioanele ei, ceea ce este foarte amuzant de urmărit.

Și în final… De ce ar trebui ca toată lumea să urmărească acest serial?

MARK SEIDENBERG: Pentru că este foarte amuzant să îți petreci timpul cu Mickey și prietenii lui.

ROB LADUCA: Mickey și Piloții de Curse  este o animație foarte captivantă. Este amuzant de urmărit. Este o plăcere de văzut. Mai mult, sunt câteva lecții sociale pe care le putem învăța pe parcurs, care presupun teme precum loialitatea, prietenia și fairplay. Există câte puțin pentru fiecare.

INFORMAȚII CHEIE DESPRE MICKEY ȘI PILOȚII DE CURSE

Mickey și Piloții de Curse este noua animație încărcată cu aventuri temerare și mașini de curse de la Disney Junior care ni-i prezintă pe Mickey și gașca lui – Minnie, Donald, Daisy, Goofy și Pluto – la volanul mașinilor lor de curse unice, pe măsură ce se îmbarcă în curse amuzante și îndrăznețe și năzdrăvănii în jurul lumii. Poveștile sunt special concepute să împărtășească lecții sociale și emoționale despre prietenie, munca în echipă, optimism și fairplay.

Avându-l pe Mickey în centrul acțiunii cu eterna lui amabilitate, bucuria molipsitoare și optimismul autentic, seria este concepută să-i provoace pe micii telespectatori să deprindă noi aptitudini și un sentiment de realizare care vine odată cu un lucru bine făcut. Chiar și atunci când gașca concurează unii împotriva altora într-o cursă, sau sarcinile pe care le primesc Ajutoarele Abile par imposibile, prietenia lor puternică rămâne o prioritate și îi ajută să găsească mereu soluții la problemele lor.

Ca în cazul tuturor celorlalte programe Disney Junior, Mickey și Piloții de Curse se bazează pe un curriculum bine stabilit care este menit să cultive mai multe domenii din dezvoltarea copiilor: fizic, emoțional, social și cognitiv, gândirea și aptitudinile de creativitate, precum și dezvoltarea morală și etică. Poveștile atrag atenția asupra numeroaselor moduri de soluționare a problemelor și ajută copiii să dezvolte aptitudini de gândire critice, precum și perseverență și rezistență. Curiozitatea și descoperirea sunt elemente centrale ale seriei, pe măsură ce Mickey și prietenii lui explorează diferite țări, culturi și tradiții în aventurile lor.

NU UITAȚI SĂ PRINDEȚI NOI EPISOADE DIN SERIALUL MICKEY ȘI PILOȚII DE CURSE DIN 22 APRILIE ÎN FIECARE SÂMBĂTĂ LA 9:30 LA DISNEY JUNIOR

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply