Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Unde facem o plaja tarzie

Unde facem o plaja tarzie

Fie că n-ai avut timp sau bani toată vara, fie că ţi-e greu să te desparţi de vacanţă, te-ai hotărât să-ţi faci concediul  de odihnă în septembrie. Iată câteva avantaje ale unui concediu de odihnă acum: 

  • Preţurile au scăzut considerabil faţă de vârful de sezon, atât la pachetele turistice, cât şi la serviciile oferite la faţa locului – de exemplu, preţul şezlongurilor de pe plajă sau al meniurilor de la restaurante. 
  • În unele destinaţii, temperaturile sunt mai suportabile decât în toiul verii.
  • Staţiunile sunt mai puţin aglomerate, aşa că ai mai multe şanse pentru un concediu relaxant.
  • Traficul din hoteluri e mai scăzut – prin urmare, o să te bucuri din plin de servicii de cea mai bună calitate şi de toată atenţia personalului. 
Bonus: la întoarcere, o să fii cea mai bronzată şi relaxată din birou, nu? 
Nu-i aşa că ideea unei vacanţe la plajă la început de toamnă îţi surâde tot mai mult?

Insulele greceşti

Oferă posibilităţi de plajă şi baie în mare (chiar şi celor mai friguroşi) şi-n prima lună de toamnă, când, de asemenea, te poţi angaja în activităţi mai solicitante, precum ciclismul montan sau căţăratul, fără să-ţi dai sufletul de căldură. Din septembrie, apa mării se răceşte considerabil, dar un strat de bronz tot prinzi pe uscat.
Temperaturi în septembrie: maxime: 23-29 de grade Celsius; minime: 8-16 grade Celsius.
Nu toate insulele greceşti sunt potrivite pentru concediu în septembrie. Prima care cedează frigului este peninsula Halkidiki, iar insulele cu cel mai prelungit sezon călduros sunt Rhodos şi Creta. 

Turcia

Aici e vară în toată regula în septembrie, aşa cum o ştim de la noi de-acasă. Abia spre sfârşitul lunii începe să se răcorească. Prin urmare, s-ar putea să ai surpriza ca staţiunile să fie pline de seniori şi familii cu copii care caută, ca şi tine, o plajă ieftină şi bună la capăt de sezon de sezon şi de caniculă.
Temperaturi în septembrie: maxime: 29-31 de grade Celsius; minime: 18-21 de grade Celsius.
Cum îţi alegi o staţiune de pe litoralul turcesc vara, o poţi face la fel de bine şi în septembrie, pentru că te bronzezi pe toate plajele, din Antalya până în Kusadasi, din aprilie-mai până la sfârşitul toamnei.

Tunisia

E chiar mai indicat s-o vizitezi la înce-putul toamnei, ca să nu te refugiezi mereu sub aerul condiţionat din cauza temperaturilor ridicate din iunie-august. Deşi s-ar putea să te incomodeze umiditatea, estul ţării este cel mai potrivit ca destinaţie de vacanţă. 
Temperaturi în septembrie: maxime: 27-31 de grade Celsius; minime: 17-20 de grade Celsius.
Cazează-te în Hammamet, Monastir sau Sousse şi vizitează capitala Tunis, aflată mai la nord, sau aventurează-te într-o excursie de două zile până în Sahara! Dat fiind că e deja septembrie, cele câteva ore petrecute în deşert n-or să ţi se pară un chin, ci o experienţă fascinantă.

Egipt

Este o destinaţie de plajă renumită pentru perioada de toamnă, când România este bântuită de vânt şi ploi. Cu cât mai târziu în septembrie decizi să-ţi iei vacanţa, cu atât e mai bine, pentru că apucă şi aerul să se răcorească. 
Temperaturi în septembrie maxime: 31-34 de grade Celsius; minime: 19-21 de grade Celsius.
Deşi Egiptul, ca destinaţie turistică, a căzut în dizgraţie în ultimii ani din cauza tulburărilor politice şi sociale, staţiunile sale renumite – Sharm El Sheikh şi Hurghada – sunt absolut sigure pentru turişti. Mai problematice devin excursiile în capitala Cairo, dar nu poţi rata piramidele din Valea Regilor!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus