Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Calatorii si vacante > Vacanta fierbinte in Cuba

Vacanta fierbinte in Cuba

Iti spunem din start ca va fi o calatorie scumpa, si la propriu, si la figurat. Pretul unui bilet de avion este de aproximativ 4.000 lei/persoana, cu toate taxele incluse. Dar si experienta va fi una de neuitat. Din punctul de vedere al vietii de zi cu zi, Cuba si zona Caraibelor sunt, de principiu, altceva. Diferenta este data de insusi specificul tarii, de atmosfera de pe strazile aglomerate, de muzica ce razbate din fiecare bar sau de felul prietenos in care esti primit de localnici.

Havana, argumentul principal

Odata ajunsa in capitala Cubei, ai de vazut:

 • Maleson, drumul care uneste vechiul oras de cel nou
 • Piata Catedralei, unde ai de bifat multitudinea de cafenele ce-o inconjoara
 • Miramar, centrul comercial si de business al Havanei, iar de aici, trecand pe langa centrul de conferinte Pabexto, vei ajunge direct in Marina Hemingway, locul perfect pentru excursiile cu barca
 • Cojimar, satul situat la numai 6 km de Havana, unde Ernest Hemingway si-a scris romanele si de unde obisnuia sa plece la pescuit in vasul sau, „Pilar”
Articol preluat din revista BEAU MONDE

 • Nu lua mai multe haine decat ai nevoie! Mai ales in perioada mai-octombrie, vei avea de infruntat umiditatea de 80% si temperaturile de 35°C, insa merita fiecare secunda. Oricum, vizitarea Havanei n-ar trebui sa depinda de vreun moment anume din an – o vei gasi fabulos de atragatoare oricand!
 • Santiago de Cuba, al doilea oras ca marime din Cuba, este cunoscut drept „leaganul revolutiei”, fiind locul unde Fidel Castro a inlaturat regimul lui Batista. Este rivalul declarat al Havanei in ceea ce priveste activitatile muzicale si literare.
 • Camerele de hotel au preturi ce variaza intre 45-70 euro/camera dubla, la hotelurile de 4 stele din Havana, iar costurile scad pentru cazarea in Varadero, unde vei plati intre 35-55 euro/camera dubla. Mai multe despre oferta hoteliera: www.cubatravelhotels.com/showlist.asp?loc=prov-3&Lang=0
 • Ia cu tine un adaptor! Reteaua de electricitate din Cuba este de 110 volti, in vreme ce Romania functioneaza la 220 volti, dar multe dintre hoteluri pun la dispozitie astfel de adaptoare, trebuie doar sa verifici din timp.
Articol preluat din revista BEAU MONDE

 • Calatoreste avand cu tine rezerve in euro sau lire sterline. Relatiile deloc prietenoase intre SUA si Cuba fac dificila schimbarea dolarilor in pesos, moneda nationala. In plus, casele de schimb practica un comision de 10%.
 • Evita pe cat posibil plata cu cardul, din cauza comisoanelor existente.
 • Cumpara neaparat trabucuri! Nu poti spune c-ai fost in Cuba daca te intorci fara faimoasele trabucuri cubaneze. Le gasesti in magazinele de specialitate si la negustorii mici. Dar oricat de bine arata cutiile, evita sa le cumperi pe cele care nu au parafa guvernului cubanez pe spate.
 • Bea neaparat Mojitos, acel cocktail specific, racoritor, creat din sifon, suc de lamaie verde, zahar brun, foi de menta si rom.
 • Cumpara de acolo de unde o fac si localnicii, altfel vei plati mult mai mult pentru orice suvenir cumparat. Si, contrar parerii generale, duty-free-urile in Cuba sunt printre cele mai scumpe magazine din tara.
Articol preluat din revista BEAU MONDE

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus