Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Carte > Vanatoarea de stele

Vanatoarea de stele

Exil, pasiune, boema: destinul unei femei geniale care a trait la limita dintre real si imaginar

Cu Vanatoarea de stele, Zoe Valdes ne introduce in atmosfera artistica a miscarii suprarealiste din secolul trecut, evocand figuri cunoscute ca André Breton, Victor Brauner, Benjamin Péret, Salvador Dali, Diego Rivera.

Plimbandu-se pe plaja intr-o seara, Zamia (Cautatoarea de oceane) se intalneste cu o enigmatica femeie care isi spune Vanatoarea de stele. La intoarcere, descopera ca femeia aceea este Remedios Varo, o pictorita suprarealista disparuta cu treizeci de ani in urma. Citindu-i biografia, are surpriza sa constate ca, in mod straniu, vietile lor se aseamana pana in cele mai mici amanunte…

Asa incepe aceasta magica poveste in care se intretaie doua vieti despartite in timp, dar unite in spirit.

O evocatoare si frumoasa poveste despre iubire si placere, veghe si somn, timp si memorie, in jurul a doua femei ce se intalnesc la ora magica la care stelele se scufunda in mare.

Zoe Valdes s-a nascut in 1959 la Habana, oras in care a studiat filologia si pe care l-a parasit la jumatatea anilor nouazeci. In 1993 i-a fost publicat in Franta si in Cuba primul roman, Sange albastru. Opera sa a fost tradusa in peste douazeci si cinci de limbi, cu o primire extraordinara din partea cititorilor si a criticii.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus