Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Vara in rose la Corelli Wine Bar

Vara in rose la Corelli Wine Bar


Corelli Wine Bar, situat in Centrul Vechi, pe strada Smardan
, intampina anotimpul calduros asa cum se cuvine: cu o selectie de vinuri rose tinere si racoroase.

Prietenie, savoare, senzualitate, istorie, traditie, patrimoniu, aproape orice cuvant sau expresie poate caracteriza aceasta lume a vinului pe care o iubim cu totii. La toate acestea, pentru vinurile rose, se adauga relaxare, calm si un joie de vivre nobil.
Vinurile rose pot capata toate culorile, de la roz pal la roz fuchsia, de la roz-galbui la galben, astfel incat nicio definitie nu poate fi aplicata acestor sortimente care se regasesc in toate regiunile viticole. Viticultorul are chiar dreptul de a alege metoda de obtinere, prin prelevarea unei parti din must in timpul fermentarii boabelor rosii pentru a le mari concentratia sau prin presarea directa, cu blandete, a recoltei. Vinul astfel obtinut este unul sangeriu. Daca prima metoda de obtinere a vinului produce uneori vinuri tari cu o concentratie de alcool mare, cea de a doua metoda, raspandita mai mult astazi, permite un mai bun control asupra calitatii aromei vinurilor rose, dar si posibilitatea de a le defini mai bine stilul, culoarea si taria.

Corelli Wine Bar ofera oaspetilor sai o gama de vinuri rose, de la cele mai puternic alcoolizate, pana la cele mai usoare, potrivite discutiilor relaxate.

  • Vinho Verde, un vin rose tanar, din regiunea Portugaliei, are o concentratie de 11,5% alcool si este ideal ca aperitiv. Culoarea deschisa, asemanatoare cireselor proaspete si capsunilor este completata in mod ideal de aceleasi arome si de aspectul frizzante al vinului.
  • Casa de vinuri Zenato se regaseste in Corelli Wine Bar si prin intermediul rose-ului Bardolino Chiaretto ( 12% alcool ), un vin tanar din 2010, ideal pentru o masa usoara sau o conversatie relaxata. Obtinut din aceleasi soiuri ca Valpolicella ( Corvina, Rondinella si Molinara ), aromele resimtite sunt cele de capsuni, zmeura si note florale subtile. Coincidenta sau nu, termenul Chiaretto se traduce “nici rosu, nici alb”, referindu-se, desigur, la delicata culoare roz a vinului.
  • Calcos do Tanha Rose ( 12% alcool ), produs in zona Douro din Portugalia, este un vin mai dur, asemanator vinului rosu, cu arome fructate, ideal pentru a fi consumat cu fructe de mare.

Corelli Wine Bar pregateste in luna iunie o serie de evenimente menite sa dezvaluie publicului din Bucuresti frumusetea, nobletea si povestea dintr-un pahar cu vin. Mai multe detalii pe http://www.facebook.com/CorelliWineBar.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus