Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Vaya con Dios revine in Romania

Vaya con Dios revine in Romania

Formatia belgiana Vaya con Dios revine in Romania, pentru un concert care va avea loc pe 11 noiembrie 2010, la Fratelli Studios din Bucuresti, informeaza eventim.ro. Biletele sunt disponibile la pretul de 200 de lei.

Povestea Vaya con Dios a inceput in Belgia, in urma cu 20 de ani. In anii ’80, vocea lui Dani Klein putea fi auzita in diverse spoturi radio sau in cluburi obscure, ca solista a trupei Arbeid Adelt. Succesul s-a lasat asteptat pana ce Klein, chitaristul Willy Lambregt si contrabasistul Dirk Schoufs au hotarat sa puna bazele unei noi formatii. Impartaseau aceleasi gusturi muzicale, jazzul, opera si muzica gipsy, genuri nu foarte apreciate in acea vreme la Bruxelles.

Site oficial: www.vayacondios.be

Noua trupa s-a numit Vaya Con Dios, denumire preluata dintr-un documentar TV despre cartierul cubanez din Miami. Cei trei nu aveau planuri marete, isi propuneau pur si simplu sa vada cum suna combinatia de rock cu ritmuri latine, blues, flamenco si sansonete. Influentele spaniole s-au resimtit din plin pe primele doua albume Vaya con Dios, care includ piese devenite hituri in intreaga lume: „Puerto Rico”, „Don’t Cry For Louie”, „Nah neh nah”. Muzica lor a fost o adevarata gura de aer proaspat, soul, pasiune si fler in comparatie cu mainstream-ul anilor ’80.

Insa sub presiunea celebritatii, Vaya con Dios a inceput sa se destrame. Willy Lambregt a parasit trupa, Dirk Schoufs – partenerul lui Dani de scena si de viata – a plecat si el si a murit la scurt timp dupa. Devastata, Dani lanseaza solo tulburatorul album „Time Flies”, urmat de un altul la fel de melancolic, „Roots & Wings”. Reintoarcerea la Vaya con Dios are loc in 1999, cu albumele „Purple Prose” si „The Promise” (2004). In 2006, a fost lansat cel mai important album Vaya con Dios, „The Ultimate Collection”, care recompune istoria trupei ce si-a mentinut popularitatea in randul a milioane de fani. In 2009, Vaya con Dios a lansat albumul „Comme on est venu”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus