Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Actori mari, caractere mici

Actori mari, caractere mici

Sunt oameni pe lumea asta care fac rele mai multe şi mai mari decât îşi permit să înfăptuiască răsfăţaţii mediului artistic. De la cei din urmă însă, ne aşteptăm la mai mult, mai bun, mai frumos. Când îi vezi îmbrăcaţi elegant la Oscar sau total îndrăgostiţi pe vreo plajă exotică, nu te gândeşti nici o clipă că ar putea urla, brusca şi arunca telefoane în cineva, nu? Ei bine, şi ei sunt oameni, cu sau fără cei şapte ani de-acasă, iar şcoala de actorie nu include în preţ un curs de bune maniere. Uneori, se-ntâmplă să le dai dreptate când vezi imaginile cu paparazzi bulucindu-se peste ei, peste maşinile lor sau chiar peste cărucioarele cu copii scoşi la plimbare. Dar relaţia cu oamenii din jur se modulează şi prin meritul tău, iar pe Nicole Kidman, de exemplu, n-ai văzut-o niciodată ridicându-şi fustele în cap sau administrând un croşeu de stânga vreunui fotograf indiscret…

Russell Crowe nici usturoi n-a mâncat…

Frumuşelul actor de origine neo-zeelandeză o fi rămas şi-n viaţa reală sub influenţa rolului de gladiator, fiindcă împarte pumni fără nonşalanţă în jur! Într-un interviu acordat publicaţiei The Telegraph în 2010, Russell Crowe învinuieşte presa pentru imaginea de bătăuş pe care trebuie s-o poarte. Iar asta, întrucât caracterul său nu este chiar atât de violent, iar manierele sale nu-s chiar atât de proaste cum vor jurnaliştii să-şi lase publicul să creadă. Şi că, de fapt, firea sa este un pic mai iute, într-adevăr… Dar de aici până la a lovi un om de rând cu receptorul unui telefon, de exemplu, e drum lung, spunem noi. Pentru că asta s-a întâmplat în 2005, într-un apartament din Mercer Hotel din New York. Crowe a încercat să spună că a dat cu aparatul de perete pentru că nu funcţiona şi era disperat să-şi sune nevasta, numai că faţa recepţionerului maltratat a avut nevoie de câteva copci, nu peretele… Iar la câteva zile după interviul cu pricina, iată că Russell iese val-vârtej din studioul BBC Radio 4 înjurând, pentru că jurnalistul care-l intervieva a avut curajul să-l critice, spunându-i că simte un aer de accent irlandez în interpretarea personajului Robin Hood. Măcar omul a scăpat nevătămat, ceea ce nu se poate spune despre regizorul ediţiei din 2002 a Premiilor BAFTA, care i-a tăiat lui Crowe din discursul ţinut la primirea premiului. Actorul l-a jignit şi i-a aplicat o lovitură puternică în piept.

Incidente… mirositoare

Oare pentru lezarea mirosului se ia pedeapsă mai uşoară decât pentru asalt? Cea mai lată boacănă a făcut-o tânărul actor Bronson Pelletier – interpretul personajului Jared în Twilight Saga –, care a fost arestat de două ori în luna decembrie a anului trecut: o dată pe 8, pentru posesie de cocaină şi metadonă, apoi pe 17, pe aeroportul din Los Angeles, pentru tulburarea liniştii publice, fiind sub influenţa alcoolului. Mai mult, acesta a urinat în apropierea porţii de îmbarcare. Probabil că se inspirase de la colegul lui de peste Ocean, Gérard Depardieu, care făcuse acelaşi lucru în 2011, într-o cursă Air France, de faţă cu toţi pasagerii, la fel de lipsit de jenă precum şi-a arătat fundul gol în Cei trei muschetari.

 

 

Bătaia în baruri, la modă nu doar în filme

Vince Vaughn (Extra’ pază-n cartier, Spărgătorii de nunţi) a fost arestat pentru scandalul provocat într-un bar în 2001. Dat fiind că n-avea manierele la el, dar aerele de vedetă din plin, un alt consumator l-a invitat afară ca să rezolve situaţia „ca între bărbaţi“. Numai că Steve Buscemi, colegul lui de platou, a încercat să aplaneze conflictul şi s-a trezit înjunghiat în faţă, gât şi braţe. Aşa că s-a ales cu spitalizarea, iar Vince… cu arestarea.

Tot într-un bar şi-a ieşit din pepeni şi Cuba Gooding Jr. – cel care striga „Arată-mi banii!“ în Jerry Maguire – când clienţii l-au recunoscut şi l-au rugat să se fotografieze alături de ei. O chelneriţă împăciuitoare a vrut să salveze liniştea localului şi a intervenit ca să calmeze vedeta, numai că Gooding a bruscat-o, alegându-se cu un mandat de arestare.

Sam Worthington (l-ai admirat în Avatar) a vrut neapărat să intre într-un restaurant din Atlanta, gata turmentat şi fără act de identitate la el. Dacă ar fi cedat refuzului paznicului de a-l lăsa înăuntru şi s-ar fi dus la culcare, lucrurile s-au fi terminat decent pentru toată lumea. Aşa, s-au ajuns la poliţie, pentru că Sam a fost arestat pentru bruscarea nevinovatului paznic.

Pe scurt, ce rele au mai făcut

Pe lista grozăviilor made in Hollywood se află şi următoarele:

Chris Klein (American Pie) a fost arestat în 2005 pentru conducere sub influenţa alcoolului.
Chris Tucker (Oră de vârf) a fost arestat în 2005 pentru viteză excesivă. Actorul a spus că se grăbea la biserică.
Josh Brolin (Elita gangsterilor) a fost arestat în 2008 pentru că a împiedicat poliţiştii să aplaneze o bătaie într-un bar.
Kiefer Sutherland (Melancholia) a stat 48 de ore la închisoare pentru conducere sub influenţa alcoolului.
Macaulay Culkin (Singur acasă) a fost arestat în 2004 pentru posesie de marijuana, xanax şi somnifere fără reţetă.
Matthew McConaughey (Furtuna tropicală) a fost acuzat pentru posesie de marijuana şi alte droguri.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus