Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Actorii rasfatati ai anilor ’80

Actorii rasfatati ai anilor ’80

The Brat Pack” este un joc de cuvinte care vine de la un alt grup de actori, intitulat „Rat Pack”. Este vorba de generatia anilor ’50-’60 si de actori care jucau de obicei impreuna: Frank Sinatra, Dean Martin, Joey Bishop, Sammy Davis Jr., Peter Lawford, Shirley MacLaine, Lauren Bacall si Judy Garland.

Descopera in galeria foto actorii celebri ai anilor ’80.

In 1985, David Blum isi incepea astfel articolul „Hollywood’s Brat Pack”, aparut in publicatia New York: „Ei sunt Rob, Emilio, Sean, Judd si restul – tinere vedete de film pe care cu greu ai putea sa le intelegi. Dar sunt bogati si faimosi! Sunt ceea ce tinerii vor sa vada si sa devina.” Jurnalistul se referea la actorii-fenomen ai acelor ani, pe care ii denumea „The Brat Pack”. Si acesta le-a ramas numele…

Rob Lowe si Demi Moore (foto sus), Emilio Estevez (foto dreapta), Anthony Michael Hall, Ally Sheedy, Judd Nelson, Andrew McCarthy si Mare Winningham au generat in anii ’80 o stare de spirit bazata pe cultul tineretii. Ei insisi erau foarte tineri si, in plus, erau bogati si nesabuiti.

„Cand am fost tanar si nebun, eram tanar si nebun. Poate fi destul de dificil sa ai doar 20 de ani si sa ai filmele tale. Si la asta se adaugau faima, banii si influenta. Auzeai de la toata lumea ca esti cea mai tare persoana care a existat… Totul se poate transforma intr-un ingredient al dezastrului, iar unii nu pot supravietui”, descrie Rob Lowe nebunia acelor ani.

Cei din „The Brat Pack” jucau de cele mai multe ori impreuna. De imaginea lor se ocupau agentii cei mai buni, iar incasarile filmelor in care apareau erau uriase. Fanii le trimiteau scrisori, ii urmareau pana acasa, iar cand ii intalneau prin baruri le faceau cinste. Faima lor a depasit granitele SUA – cu siguranta ai vazut si tu cel putin unul dintre filmele The Brat Pack.

Prin anii ’90 insa, succesul lor incepuse sa paleasca, iar in anii 2000, doar numele catorva dintre ei ne mai spune ceva: Demi Moore, Rob Lowe, Emilio Estevez si Judd Nelson. Restul – Anthony Michael Hall, Ally Sheedy, Andrew McCarthy si Mare Winningham – au intrat intr-un con de umbra, poate nemeritat. Sau poate chiar ei si-au dorit sa asta. Succesul la varste fragede poate fi uneori o povara greu de suportat…

Comments

comments

Lasă un răspuns