Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Adina Galupa : Visez să fac o lume mai bună

Adina Galupa : Visez să fac o lume mai bună

Actrița Adina Galupa și-a găsit tipul de rol care o reprezintă: femeia puternică. Are o filmografie care a impus-o, dar, ca orice absolvent al UNATEC, se întoarce mereu la prima ei dragoste, teatrul.

În luna iunie, pe scena Teatrului Elisabeta a avut loc premiera spectacolului Nunta perfectă, în care Adina joacă rolul Adei, personaj care a reprezentat pentru ea o provocare: „Mi-a plăcut că încearcă cu disperare să pară ceva ce nu e. A trebuit să înțeleg toate defectele Adei și să le accept, astfel încât acum mi se pare că nu mai e nimic în neregulă cu ea“.


Filmul și teatrul sunt două arte diferite. Ce înseamnă pentru tine Nunta perfectă?

Spectacolul Nunta perfectă înseamnă mult pentru mine fiindcă marchează revenirea mea pe scena teatrului după o absență de șase ani.

Filmări, emisiuni TV, ședințe foto… Cât timp ai acordat instruirii și educației?

Sunt o fire curioasă, mereu mi-a plăcut să învăţ şi să descopăr lucruri noi în domeniile care mă atrag. În ce priveşte meseria pe care mi-am ales-o, cred că întotdeauna trebuie să faci loc pentru educaţie. Talentul, vocaţia sunt foarte importante, mai ales într-un domeniu artistic cum e actoria, dar fără muncă şi educaţie nu valorează atât de mult. În opinia mea, să ai o bază teoretică solidă, care să-ţi structureze gândurile şi să îţi arate cum să potențezi instinctul artistic deja existent poate să facă diferenţa între un actor bun şi unul excepţional.

Faptul că ai început să ai banii tăi foarte devreme ți-a dat un alt statut în familie?

Eu de mică am fost încurajată să fiu independentă, să mă lupt pentru lucrurile pe care le doresc. Încă din liceu am început să lucrez part-time cu copiii, pentru a avea propriii mei bani de buzunar. Nu cred că am căpătat vreun statut special pentru faptul că la 19 ani eram independentă financiar de părinţii mei, dar ştiu că mama a fost mai liniştită, mai ales că îşi dorise ca eu să urmez o facultate care să îmi ofere un loc de muncă stabil şi mai puţin riscant.

Ai fost o liceană silitoare ori ai avut și corigențe?

Am fost un adolescent echilibrat şi foarte activ. Desigur, au fost zile când nu mi-am făcut temele, când am copiat cu neruşinare sau am chiulit de la ore, am făcut multe prostii, dar în acelaşi timp nu am neglijat şcoala, aveam note bune, n-am avut niciodată vreo corigenţă, am terminat liceul cu notă mare şi în acelaşi timp făceam sport şi luam lecţii de pian şi chitară. 

Cine te credeai în copilărie?

Eu și sora mea inventam în timpul liber tot felul de jocuri noi, pe care le jucam cu foarte mare plăcere. Am fost balerină, prinţesă, proprietar de circ, clientul nemulţumit care intră într-un magazin etc. Primele roluri pe care le-am jucat au fost în sufrageria părinţilor mei.

Dintre rolurile de film pe care le-ai făcut, care ți s-a părut cel mai greu, dar și cel mai frumos?

Fiecare personaj, fiecare rol aduce provocări noi. Asta face ca meseria asta dinamică şi schimbătoare să fie atât de interesantă! Sunt atâţia factori care influenţează definitivarea unui rol, indiferent că vorbim de teatru sau film, așa că a alege un rol anume ca fiind preferatul meu e ca şi cum ai îndemna un părinte să aleagă între copiii lui.

Cât ți-a folosit, dar și cât ți-a dăunat notorietatea în viața personală?

Am norocul că oamenii care-mi sunt foarte apropiaţi, pe care contez şi pe care îi iubesc mă cunosc foarte bine şi mă iubesc la rândul lor. Notorietatea înseamnă câteodată oameni interesaţi să te cunoască pentru motive egoiste, oameni care nu sunt interesaţi în a te cunoaşte pentru că au deja impresia că o fac prin prisma rolurilor pe care le interpretezi, oameni care te judecă. Notorietatea înseamnă şi oameni care se bucură să te vadă, cărora întâlnirea cu tine le face ziua mai frumoasă, care zâmbesc împreună cu tine. Cred că trebuie să accepţi ambele părţi şi să fii tu însuţi. 

Cum e seara pentru tine, după o zi obișnuită de lucru?

Dacă nu ies în oraş, seara mă schimb în haine comode şi mă ocup de lucrurile care au rămas neterminate, mă joc cu căţeluşa mea, citesc, mă relaxez şi abia aştept să mă culc.

Evident, femeile vor să știe cât de mare este dressingul tău. Cum îți alegi hainele? Cum le combini?

Mi-ar plăcea foarte mult să cunosc femeia mulţumită de mărimea dressingului ei. Îmi cumpăr numai hainele la care îmi rămâne mintea după ce am ieşit din magazin, aşa ştiu că nu mă voi plictisi imediat de ele. Compun un outfit în funcţie de starea de spirit şi locul unde mă duc şi cred într-un echilibru al întregii ţinute. Dacă descoperi într-o parte, acoperi în cealaltă, dacă accentuezi o trăsătură, le protejezi pe celelalte… şi tot aşa. Mi se pare important ca hainele să accentueze personalitatea unei femei, nu s-o acopere.

Ai multe accesorii? Ți se par importante?

Cred că accesoriile şi, în anumite cazuri, lipsa lor pot schimba o ţinută dintr-una banală într-un outfit interesant. Colecţia mea de accesorii este în continuă expansiune. 

Bijuteriile tale sunt rare, scumpe sau doar pe placul tău? Ai și câteva cu semnificații anume?

Nu am bijuterii care să nu-mi placă, n-aş purta ceva doar pentru că este scump sau extravagant în vreun fel. Am și bijuterii care valorează mult, dar am şi unele care nu valorează doi bani, dar arată minunat. Am un lănțișor subţire din aur primit de la mama care, dacă ar dispărea, m-ar durea foarte mult. 

Ce te deconectează de la cotidian și cum fugi de lume?

O excursie, o carte bună, timp petrecut cu persoana iubită sau pur şi simplu eu cu mine şi cățelul meu. Cel mai bine însă mă deconectează gândul că pot să dorm cât îmi doresc.

Călătorești mult? Ai locuri în care te întorci?

Sunt puține locuri la care mă întorc, în general îmi place să merg în locuri noi, să descopăr lumea li să mă minunez. Sunt atâtea lucruri de văzut, iubesc călătoriile, aș călători mereu dacă aș avea posibilitatea. 

Mai faci pantofiori?

Bineînțeles. Pantofiorii Derigault au succes, sunt un cadou minunat pentru botez sau pentru a celebra un nou-venit în familie. Mămicile sunt încântate de primii pantofiori ai bebelușilor și eu mă bucur că pot să le fiu alături în crearea celor mai frumoase amintiri.

Ai multe prietene? Vă vedeți des?

Prietenii adevărați se testează în timp. Eu am două prietene bune pe care le iubesc și cu care încerc să mă văd cât mai des, nu pentru că trebuie, ci pentru că îmi face o deosebită plăcere. 

Când ai mers ultima oară cu trenul?

Când eram mică, mergeam foarte des cu trenul. Acum, se întâmplă mult mai rar, ultima oară cred că am fost cu vreo doi ani în urmă. 

Vara e în toi. Te inspiră?

Vara e minunată. Zilele sunt lungi și pline de aventură. Vara e anotimpul când îmi sărbătoresc ziua de naștere. E anotimpul meu preferat.

Când pleci la mare câte bagaje iei? Dar la munte?

Niciodată nu am fost genul de persoană care călătorește cu șapte geamantane pentru o zi de vacanță, întotdeauna îmi luam strictul necesar și atât. În ultima vreme însă, am început să-mi umplu bagajele cu mai multe lucruri, nu știu… poate m-am maturizat. 🙂

Nuditatea expusă pe scenă sau în film ți se pare normală sau ești pudică?

Depinde de situație. Dacă nuditatea este justificată, necesară pentru poveste, personaj, concept etc., de ce nu? Actorul lucrează cu el însuși, corp și emoții. Dacă este doar un lucru superficial, dispensabil, gratuit și care nu are vreo importanță artistică în conceptul final, atunci prefer să nu.

Visezi cu ochii deschiși să…?

Fac o lume mai bună.

Filmografie

Visuri otrăvite (2006)
Iubire ca în filme (2006)
A doua șansă (2006)
Inimă de țigan (2007)
Regina (2008)
Aniela (2009)
Iubire și onoare (2010)

Citește și:

Hatice Șendil (Dila) – O frumoasă poveste de iubire

Livia Graur: Luptă pentru ceea ce-ţi doreşti!

Olimpia Melinte: În spatele scenei, n-am nimic de ascuns

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.30/30.07.2015

Autor: Ivana Iancu

Sursa foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus