Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Adriana și Ernest Takacs: Dragoste necondiționată

Adriana și Ernest Takacs: Dragoste necondiționată

De multe ori, notorietatea devine greu de dus într-un cuplu. Ce ține totuși o familie unită, în pofida bârfelor mediatice? Greu de zis!

Despre Ernest, realizatorul reality-show-ului „Ochii din umbră“ de la Kanal D, presa spune că e un tătic minunat și un soț model. Să aflăm, așadar, câte ceva despre tainele familiei sale din interviul nostru.

V-ați căutat mult timp? Au femeile și bărbații un model preconceput de partener cu care și-ar dori să trăiască toată viața?

Ernest: Nu am căutat-o mult timp. Unii au un model, alții nu.

Adriana: Nu l-am căutat mult. S-a întâmplat să-l văd la TV într-o zi, pe vremea aceea aveam 18 ani, și să mă gândesc că e genul de bărbat cu care m-aș înțelege. Și nu numai că ne-am înțeles, dar ne-am îndrăgostit și am creat împreună o familie. Modelul meu preconceput de bărbat nu se potrivea deloc cu ce îmi doream în realitate. Este o vorba înțeleaptă care spune că plăcerea și fericirea nu ar trebui confundate niciodată fiindcă sunt două lucruri total diferite. Așa este.

În această alegere, cum v-ați raportat la modelul matern/patern?

Ernest: Nu m-am raportat la modelul matern. Am mers pe instinct, pe chimie. Unele relații sunt bazate pe rutină, lucruri cuminți, siguranță, iar altele sunt mai explozive, imprevizibile. Eu am dorit ceva diferit de modelul matern.

Adriana: Cred că, inconștient, am căutat în partener siguranța și protecția pe care ți le poate oferi doar un tată. Am fost norocoasă și am parte din plin de așa ceva. Am știut dintotdeauna că îmi doresc un tată bun și iubitor pentru copiii mei, așa cum a fost tata pentru mine. Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare moment din viața mea că am primit cel mai bun tătic pentru Alex.

Apropo, mama ta a plăcut-o din prima? Dar tatăl tău pe el, Adriana?

Ernest: Ha-ha, nu! Dar nu a durat mult până să o placă pe viitoarea noră.

Adriana: Ca persoană da, ca partener de viață pentru mine, la început nu. Dar apoi l-a cunoscut și l-a îndrăgit.

Aveți deseori discuții despre fidelitate?

Ernest: Nu. Fidelitatea nu se măsoară în discuții, se trăiește în fapte. Atunci când ai un partener infidel, inevitabil, te prinzi după un anumit timp. Masca nu poate fi purtată în permanență, iar gustul e de pelin. În viață, e bine să ai parte de toate, și bune, și rele, ca să știi cine ești și unde vrei să ajungi.

Adriana: Nu, nu prea. Acolo unde există sinceritate, comunicare și înțelegere, nu prea se aduce fidelitatea în discuție.

Faceți împreună bugetul familiei? Dar planurile de vacanță?

Ernest: Da, împreună, pentru că e vorba de viața noastră. Comunicăm foarte bine sub toate aspectele, inclusiv la capitolul cheltuieli de familie.

Adriana: Ca toate celelalte lucruri pe care le facem împreună, desigur că acestea se numără printre ele.

Faceți piața împreună?

Ernest: Uneori da, alteori nu. Avem mare noroc cu legumele pe care le comandăm de la o fermă și sunt livrate periodic. Timpul e prețios și se scurge repede când ai un copil plin de energie care vrea să descopere lumea.

Adriana: Mulțumim lui Dumnezeu că piața ne vine la ușa. Cu ajutorul legumelor și fructelor de la fermă, am redescoperit gustul acestora din copilărie.

Cum e la voi acasă? Cine gătește?

Ernest: Foarte intim, era bine organizat, dar, de când cu uraganul Alex, sunt jucării și cărți peste tot, e ca un câmp de luptă seara, când îl culcăm. Spiridușii fac ordine și curățenie, dar, cum vine o nouă zi, se reinstalează haosul, dezordinea. Așa că o luăm de la zero. Și eu, și Ada gătim. Ea mai mult pentru bebe, iar eu pentru noi.

Venirea copilului a schimbat multe în relația voastră de cuplu?

Ernest: Relația de cuplu e mai frumoasă ca oricând. O admir pe soția mea cu cât interes adună informații despre rețete, diversificare. S-a alăturat unui grup de mămici foarte activ pe Facebook și mereu schimbă opinii. Aflu și eu tot felul de lucruri noi. Apariția unui copil în cuplu nu dăunează dragostei. Ne facem întotdeauna timp pentru noi doi.

Adriana: Ne simțim împliniți și mai fericiți ca niciodată. Simt că venirea pe lume a lui Alex ne-a apropiat mai mult.

Ești vedetă, Ernest. Cum faci față tentației? Dar tu, Adriana, cum faci față fanelor?

Ernest: Cărei tentații? Bănuiesc că tentației de a te duce în stânga sau dreapta sau poate dulciurilor? Înghețata nu-mi place, iar despre stânga sau dreapta, asta e o chestiune despre relația de cuplu. Și despre respect. Iar dacă relația e vie, nu ai de ce să te abați de la ea. Simplu.

Adriana: În general, noi am ales să trăim o viață simplă, cât mai departe de lumea mondenă. Așa ne putem bucura de micile plăceri ale vieții și de lucrurile cu adevărat importante. Desigur, sunt momente când tati trebuie să meargă la diverse evenimente sau este invitat la vreo emisiune. Însă aceste lucruri sunt normale și perfect de înțeles. Cât despre fane, nu au reprezentat niciodată o problemă. Cele pe care le are el sunt genul de femei respectabile, care vorbesc frumos și ne fac să zâmbim.

Gelozia este un rău necesar în familie?

Ernest: Cu măsură, da.

Adriana: Dacă e cu măsură, poate fi un fel de sare și piper în viața cuplului.

Deși sunteți căsătoriți, vă simțiți liberi?

Ernest: Normal că mă simt liber și responsabil în același timp. Am ales să mă căsătoresc și să am un copil. Da, nu mai pot face nimic ca la 20 de ani, dar nici nu-mi doresc. Mă simt liber și bogat sufletește. Am o familie minunată!

Adriana: Sigur că mă simt liberă, singură am ales să mă căsătoresc, nu m-a obligat nimeni. De ce m-aș simți privată de libertate? Mă simt liberă, fericită și foarte norocoasă să am o asemenea familie.

Ernest, știi să calci o cămașă? Dar tu, Adriana, te pricepi să repari ceva?

Ernest: Da, știu să calc o cămașă. Și e un ritual important pentru o zi de succes să-ți calci o cămașă cu mâna ta. Pe mine mă calmează.

Adriana: Depinde despre ce este vorba. Mă pricep să repar unele lucruri. Știu să bat un cui, să schimb un bec.

Care sunt lucrurile esențiale ce vă țin împreună?

Ernest: Viața de zi cu zi. Furtunile și zilele cu soare. Pasiunea.

Adriana: Respectul și dragostea câștigate și construite în timp și, desigur, o minune de copil pe nume Alex.

Ernest, cât te susține Adriana în carieră? Îi împărtășești nemulțumirile de la job?

Ernest: Mă susține cu o vorbă, un sfat. Contează enorm. Da, îi împărtășesc și bune, și rele.

Ce înseamnă a comunica într-un cuplu?

Ernest: Vorbe cât mai puține, dar pline de sens. Fapte, multe fapte. Comunicarea nu e doar verbală. Eu pot face pentru tine un gest care îți arată că te iubesc sau din contră. Când există fapte, comunicarea se simplifică. Chiar dacă discuți nimicuri, îți face plăcere să le discuți cu cineva care știi că te iubește.

Adriana: Să-i explici constant celuilalt ce așteptări ai de la el, cu ce ai vrea să te ajute sau cum ar putea să te înțeleagă mai bine. De asemenea, să asculți și să înțelegi.

Acum, când sunteți trei, vacanțele voastre mai au momente de romantism?

Ernest: Am citit ceva despre creșterea copiilor, în care se spunea că micuțul trebuie să se adapteze la viață noastră, nu viceversa. E trist să ai parte de romantism doar în vacanțe. Romantismul și pasiunea trebuie să fie prezente și în momentele banale, de zi cu zi.

Adriana: Sigur că da. Ce-i drept, înainte aveam mai mult timp pentru noi, acum petrecem mai puțin, dar cu siguranță este un timp de calitate.

Cine oferă și cine primește iubire în cuplul vostru?

Ernest: Cine oferă acela primește.

Adriana: Iubirea nu este ceva ce se poate măsura, aprecia sau condiționa. Dacă oferi iubire cu condiția să primești înapoi, aceea nu mai este iubire. Dragostea este necondiționată.

Rezistă iubirea după un an de căsnicie?

Ernest: Văd că da. Noi avem trei ani și suntem tot mai îndrăgostiți.

Adriana: Am auzit că rezistă și după 20 sau chiar mai mult. În cazul nostru, pot spune că suntem tot mai îndrăgostiți, mai legați.

Când lucrurile scârțâie, cum le echilibrați?

Ernest: Le ungi bine! E important să vorbești cu partenerul de viață, să clarifici anumite lucruri, să nu existe îndoieli, incertitudini. Încrederea reciprocă este fundația unei relații.

Adriana: Ne așezăm față în față și stăm de vorbă, uneori și patru ore. Ca să nu rămână nimic neclarificat.

Ce vă face fericiți în doi?

Ernest: Viața de zi cu zi.

Adriana: Cred că ne simțim fericiți cu adevărat atunci când suntem în trei. Deocamdată. Dacă familia se mărește, vom fi foarte bucuroși!

Citește și:

Ioana si Lucian Mandruta: O familie pe val

Bogdan si Natalia Negroiu: Triunghiul, forma echilibrului

Silvia Ionita: Dincolo de ecran sunt mama, sotie si femeie

Articol preluat din ediția de septembrie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Ivana Iancu

Foto: PR Kanal D

Comments

comments

Lasă un răspuns