Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Alina Puscas: O fata model

Alina Puscas: O fata model

De la cariera de manechin a trecut cu naturalețe la cea de actriță și star TV. Alina Pușcaș a avut chiar și o experiență muzicală. La scurt timp după divorț, presa a cuplat-o ba cu Florin Ristei, ba cu Doru Todoruț, însă ea neagă totul. La 30 de ani, cu dimensiuni perfecte și un simț al umorului delicios, Alina e gata să cucerească lumea.

Mărturisesc că am plecat spre interviu cu inima strânsă. Ce-o să vorbesc eu cu fata aceea cu chip perfect și viață perfectă, care o să privească înspre mine – la propriu și la figurat – de sus? Preconcepțiile s-au spulberat însă de la prima strângere fermă de mână.

Am perceput-o pe Alina, toată numai un zâmbet, etalându-și picioarele interminabile și scuturându-și jucăuș buclele bogate, ca pe prietena din copilărie. S-a trezit pentru noi la ora opt dimineața – imediat după ședința foto, urma să fugă la mare, iar gândul acesta o făcea să uite toată oboseala acumulată peste an, la filmări.

Te întreb pe șleau: ce-ai făcut în ultimii cinci ani?

Am iubit, am trăit așa cum mi-am dorit, am trecut de la un job de birou de care nu eram încântată la cinematografie, muzică și televiziune, m-am căsătorit, dar am și divorțat. Cred că, în ultimii cinci ani, divorțul este singurul lucru urât care mi s-a întâmplat. Susțin cu tărie că au fost cei mai frumoși cinci ani din cei 30 pe care îi dețin.

Ai fost mult timp manechin – care sunt cele mai dragi amintiri, dar și cele pe care ai vrea să le uiți?

Îmi amintesc cu drag prezentările de modă în care eram fascinată de ținutele care îmi erau pe plac, dar îmi aduc aminte și de acele prezentări în care trebuia să port ținute care clar nu mă avantajau sau nu-mi spuneau absolut nimic. Apoi, pentru o prezentare de maximum zece minute, noi trebuia să fim prezente în locație cu aproximativ zece ore înainte, timp în care reușeam să facem de toate: să ne plictisim, să dormim pe scaune sau canapele, să obosim sau să răbdăm de foame, pentru că, de cele mai multe ori, mesele nu erau asigurate. Uneori, n-aveam asigurată nici măcar apa de băut. În plus, remunerația era foarte scăzută. C-așa este în România. Una peste alta, modellingul mi-a fost o rampă lină de lansare către televiziune, pentru că am căpătat un gen de dezinvoltură care m-a ajutat să nu-mi fie frică de camere, să nu am trac.

A fost vreodată frumusețea o povară pentru tine?

Să nu exagerăm! Nu a fost niciodată o povară, dimpotrivă. Dar nu vorbesc neapărat despre o frumusețe exclusiv fizică… Chiar acum două zile cineva mi-a spus cât îl încântă prezența mea, pentru că tot timpul sunt cu gura până la urechi, râd chiar dacă poate nu am vreun motiv real să o fac, iar râsul acesta îmi luminează chipul.

Arăți foarte bine. Ce faci că să te păstrezi așa?

Fac sport, mănânc sănătos, nu fac excese, nu am vicii, pierd foarte puține nopți, consum alcool foarte rar. Mi-am schimbat stilul de viață, pentru a-mi controla mai bine sănătatea fizică. Mai ales că îmi doresc, când o vrea Dumnezeu, să am parte și de un copilaș sănătos, iar asta depinde destul de mult și de mine.

Narcisa din telenovela în care ai jucat era sălbatică. Tu cum ești?

Eram trase la indigo. Rolul mi s-a potrivit mănușă și probabil că de asta mi-a și plăcut atât de mult și am suferit realmente atunci când s-a încheiat povestea. Sunt o persoană energică, activă, pozitivă, determinată, hotărâtă, autodidactă, în căutare permanentă de nou și de a învăța cât mai multe lucruri, curioasă, uneori dură, dar și foarte sensibilă.

Cum te-ai hotărât să intri în TV?

Culmea, nu m-am hotărât eu, ci Antena 1 a simțit că locul meu ar putea fi în televiziune. La opt luni de la încheierea serialului Narcisa Sălbatică, a venit proiectul Te cunosc de undeva! și se pare că au dat mai multe persoane probe pentru acest job. Am fost ceva mai norocoasă și am reușit să îl obțin. Mi-a fost foarte greu în primele două ediții, pentru că nu mai citisem niciodată în viața mea un prompter și nici măcar nu știam cum funcționează o cască. Până la urmă, cu toată înțelegerea și susținerea echipei, am reușit să învăț foarte repede toate aceste „taine“.

Dacă ar fi să te deghizezi într-un personaj, care ar fi acela?

Mi-ar plăcea să mă deghizez în Lady Gaga, pentru că este un personaj excentric și pentru că niciodată în viața mea n-aș fi ca ea. Mi-aș dori să încerc să mă ascund după masca asta, să văd cum este să-ți observi privitorii șocați de prezența ta.

Care a fost cea mai mare bâlbă la emisiune?

Sunt multe bâlbe pentru că, la un moment dat, de oboseală, de căldură, rochia te încurcă, cerceii te trag de urechi, casca nu stă bine prinsă, lavaliera alunecă de la locul ei – toate acestea îți distrag atenția și ți se încâlcește limba în gură.

Cum reziști atâtea ore cocoțată pe tocuri?

Asta mă întreb și eu! Am spus de atâtea ori că ar trebui să primim spor de varice sau de pericol, în caz că aș cădea de pe tocuri. Se întâmplă adesea ca la jurizare, unde se filmează aproape 40 de minute fără oprire, să mă rog de Ozana sau Temișan să se grăbească puțin cu justificările și acordarea notelor. La o emisiune, Cosmin, care avea o pereche de pantofi noi și foarte incomozi, și-a scos unul din picior și a aruncat cu el după Temișan! (Râde.)

Ai participat la Splash! Vedete la apă. Cum te-ai descurcat?

A fost încă o provocare nebunească. M-am descurcat totuși bine dacă am ajuns în semifinală! Am avut mult de muncit cu mine ca să prind curaj să sar cât mai de sus. Am făcut tot posibilul să-mi înving frica de înălțime și să nu mă accidentez.

Ai avut și câteva colaborări muzicale. O să continui în acest domeniu?

Da, mi-aș dori foarte mult să continui și în acest domeniu, pentru că simt că pot și îmi place foarte mult emoția care se transmite de pe scenă către public și viceversa, mai ales atunci când oamenii cântă cu tine versurile. Așa mi s-a întâmplat la concertul Vunk – Autoportrete, când am cântat alături de Cornel Ilie piesa „1000“. A fost o experiență incredibilă!

De curând, ai divorțat. Cum s-a ajuns aici? Ce n-a mers?

Divorțul e o separare definitivă de omul pe care l-ai iubit și cu care ai împărțit bucurii și emoții de toate felurile. S-a ajuns aici încetul cu încetul, nu a realizat nici unul din noi că am pus joburile pe primul plan și pur și simplu am uitat că noi doi trebuia să fim cele mai importante „elemente“ din viața noastră. Poate ne-am pripit, poate ne-am speriat, poate ne-am schimbat, nu știu. Dar viața merge mai departe, orice ar fi.

Se zvonește că ai o idilă ba cu Doru Todoruț, ba cu Florin Ristei, colegii tăi de platou. E o strategie de marketing sau fără foc nu iese fum?

Nici unul dintre noi nu a fost văzut în vreo ipostază care să denote vreo idilă. Pe Florin îl consider fratele pe care nu l-am avut niciodată. Plus că stilul lui smuls, nebunesc și plin de energie m-a ajutat foarte mult să-mi alung multe dintre gândurile negre care au urmat despărțirii de soțul meu.

Ești pregătită pentru o nouă relație? Cum ar trebui să fie partenerul tău?

Da, sunt pregătită pentru o nouă relație, dar nu o caut neapărat. Când se va lega, va fi, sper eu, ceva foarte frumos. Nu am un barem de selecționare a partenerului – când voi simți chimia, voi ști că el este cel așteptat.

Ce urmează toamna asta? Ce proiecte vei avea?

Continuăm cu Te cunosc de undeva!, sezonul al șaselea, și mai am o participare importantă într-un proiect de anvergură, dar încă nu pot să dezvălui nimic.

Ai un vis care încă nu ți s-a împlinit?

E un gen de vis american: să am o familie frumoasă cu doi copii, o casă cu grădină și un labrador. Se mai continuă visul cu o carieră în plină ascensiune, dar la asta lucrez deja acum.

Ce îți place să faci în timpul liber?

Multe lucruri spontane. Așa m-am apucat de fotografie, de cursuri handmade, de echitație, muzică, sport. O să mă apuc și de tenis, vreau să fac de toate! Nu mă interesează performanța, dar cred că e bine să știi câte puțin din toate. Așa, viața trece parcă mai frumos!

Care crezi că e rețeta succesului?

Rețeta succesului nu v-o pot da, poate doar o rețetă de curcan la cuptor. (Râde.) Asta încerc și eu să aflu – probabil că are de-a face cu naturalețea, cu puterea de a fi uman, de a nu dezamăgi.

Articol preluat din ediția de septembrie 2014 a revistei Femeia.

Autor: Adriana Moscu

Sursa foto: Vlad Stănescu

Machiaj: Loredana Dodiță

Coafură: Brigitta Bartha

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus